معرفی وبلاگ
به نام خدا زن با نظاره کردن در آیینه ی گوهر وجودی که خداوند به وی عطا نموده،در می یابدکه از جایگاه اجتماعی بسیار والایی برخوردار است. هیچ پیامبر و معصومی از غیر زن زاده نمی شود.آری "زن با یک دست گهواره و با دست دیگر تاریخ بشریت را حرکت می دهد." زن در حکومت حضرت مهدی(عج)به جایگاه رفیع و واقعی خود دست می یابد.امام باقر(ع)در تفسیر آیه 148 سوره بقره می فرماید:"سوگند به خداوند،313 تن که 50 نفر از آنان زنند،بی هیچ قرار قبلی در مکه گرد می آیند و این است معنای آیه شریف:هرکجا باشید،خداوند شما را حاضر می کند،زیرا او بر هر کاری تواناست.بحار الانوار،ج52،ص223 به امید آن روز - مدیر وبلاگ"باران"
دسته
دوستان
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 337197
تعداد نوشته ها : 430
تعداد نظرات : 46
Rss
طراح قالب
موسسه تبیان

 

پيامبر اكرم(ص):

روز قيامت،متكبران به صورت مورچه هاي آدم نما محشور مي شوند و خواري و زبوني از هر سو آنان را فرا مي گيرد.

 

دسته ها : حديث
جمعه جهاردهم 4 1392 1:38
 

دانشگاه علم و هنر، پس از كسب موافقت شوراي گسترش وزارت علوم و ارتقاء موسسه آموزش عالي جهاددانشگاهي استان يزد در مراسمي با حضور مسئولان وزارت علوم و جهاد دانشگاهي، استاندار و جمعي از مسئولان استان يزد افتتاح شد.

 

به گزارش خبرنگار دانشگاهي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) منطقه يزد، محمدرضا فلاح‌زاده استاندار يزد در اين مراسم كه سالن آمفي‌تئاتر اين دانشگاه برگزار شد، با اشاره به اهميت كسب علم و دانش از ديدگاه اسلام و پيامبر اكرم(ص)، در خصوص ظرفيت‌هاي موجود علمي در استان يزد، گفت: استان يزد تا قبل از انقلاب دانشگاهي نداشت، اما امروز بيش از 42 مركز آموزش عالي در اين استان در حال فعاليت است.

 

وي با اشاره به تبديل دانشكده‌هاي اردكان و ميبد به دانشگاه، از راه‌اندازي پرديس صنعتي استان با توجه به صنعتي بودن استان و همچنين پرديس بين‌المللي علوم پزشكي يزد با چهار دانشكده در يكي دو سال گذشته خبر داد.

 

استانداريزد در ادامه نيز ارتقاء موسسه آموزش عالي جهاددانشگاهي به دانشگاه علم و هنر اشاره كرد و آن را حاصل تلاش‌ها و پيگيري‌هاي مسئولان اين مركز دانست.

 

وي از مسئولان دانشگاه علم و هنر خواست تا آن را به دانشگاهي بزرگ در حوزه‌هاي فيزيكي، علمي و اموزشي تبديل كنند.

 

دسته ها : قابل توجه
چهارشنبه دوازدهم 4 1392 18:51
چند روزي به آمدن عيد مانده بود. بيشتر بچه ها غايب بودند، يا اكثرا رفته بودند به شهرها و شهرستان هاي خودشان يا گرفتار كارهاي عيد بودند. اما استاد بدون هيچ تأخيري آمد سر كلاس و شروع كرد به درس دادن. استاد خشك و مقرراتي ما خود مزيدي شده بر دشواري .

بالاخره كلاس رو به پايان بود كه يكي از بچه ها خيلي آرام گفت: استاد! آخر سالي ديگه بسه!

استاد هم دستي به سر تهي از موي خود كشيد!

و عينكش را از روي چشمانش برداشت و همين طور كه آن را مي گذاشت روي ميز خودش هم براي اولين بار روي صندلي جاي گرفت.



استاد ۵۰ ساله‌مان با آن كت قهوه‌اي سوخته‌اي كه به تن داشت، گفت: حالا كه تونستيد من رو از درس دادن بياندازيد، بذاريد خاطره اي رو براتون تعريف كنم. من حدودا ۲۱ يا ۲۲ سالم بود، مشهد زندگي مي كرديم، پدر و مادرم كشاورز بودند با دست هاي چروك خورده و آفتاب سوخته، دست هايي كه هر وقت اون ها رو مي ديدم دلم مي خواست ببوسمشان، بويشان كنم، كاري كه هيچ وقت اجازه آن را به خود ندادم با پدرم بكنم اما دستان مادرم را هميشه خيلي آرام مثل “ماش پلو” كه شب عيد به شب عيد مي خورديم بو مي كردم و در آخر بر لبانم مي گذاشتم.

استادمان حالا قدري هم با بغض كلماتش را جمله مي كند: نمي دونم بچه ها شما هم به اين پي برديد كه هر پدر و مادري بوي خاص خودشان را دارند يا نه؟ ولي من بوي مادرم را هميشه زماني كه نبود و دلتنگش مي شدم از چادر كهنه سفيدي كه گل هاي قرمز ريز روي آن ها نقش بسته بود حس مي كردم، چادر را جلوي دهان و بيني‌ام مي گرفتم و چند دقيقه با آن نفس مي كشيدم… اما نسبت به پدرم مثل تمام پدرها هيچ وقت اجازه ابراز احساسات پيدا نكردم جز يك بار، آن هم نه به صورت مستقيم.

نزديكي هاي عيد بود، من تازه معلم شده بودم و اولين حقوقم را هم گرفته بودم، صبح بود، رفتم آب انبار تا براي شستن ظروف صبحانه آب بيارم. از پله ها بالا مي آمدم كه صداي خفيف هق هق مردانه اي را شنيدم، از هر پله اي كه بالا مي آمدم صدا را بلندتر مي شنيدم . . . . استاد حالا خودش هم گريه مي كنه . . . .



پدرم بود، مادر هم آرامش مي كرد، مي گفت آقا! خدا بزرگ است، خدا نمي ذاره ما پيش بچه ها كوچيك بشيم، فوقش به بچه ها عيدي نمي ديم، قرآن خدا كه غلط نمي شه اما بابام گفت: خانم! نوه هامون تو تهران بزرگ شده اند و از ما انتظار دارند، نبايد فكر كنند كه ما . . . . .

حالا ديگه ماجرا روشن تر از اين بود كه بخواهم دليل گريه هاي بابام رو از مادرم بپرسم، دست كردم توي جيبم، ۱۰۰ تومان بود، كل پولي كه از مدرسه گرفته بودم، گذاشتم روي گيوه هاي پدرم و خم شدم و گيوه هاي پر از خاك و خلي كه هر روز در زمين زراعي، همراه بابا بود بوسيدم.

آن سال همه خواهر و برادرام ازتهران آمدند مشهد، با بچه هاي قد و نيم قد كه هر كدام به راحتي “عمو” و “دايي” نثارم مي كردند. بابا به هركدام از بچه ها و نوه ها ۱۰ تومان عيدي داد، ۱۰ تومان ماند كه آن را هم به عنوان عيدي داد به مامان.

اولين روز بعد از تعطيلات بود، چهاردهم، كه رفتم سر كلاس. بعد از كلاس آقاي مدير با كروات نويي كه به خودش آويزان كرده بود، گفت كه كارم دارد و بايد بروم اتاقش. رفتم، بسته اي از كشوي ميز خاكستري رنگ زهوار در رفته گوشه اتاقش درآورد و داد به من.

گفتم: اين چيه؟

گفت: باز كن مي فهمي.

باز كردم، ۹۰۰ تومان پول نقد بود!

گفتم: اين براي چيه؟

گفت:از مركز اومده؛ در اين چند ماه كه اين جا بودي بچه ها رشد خوبي داشتند براي همين من از مركز خواستم تشويقت كنند.

راستش نمي دونستم كه اين چه معنايي مي تونه داشته باشه، فقط در اون موقع ناخودآگاه به آقاي مدير گفتم: اين بايد ۱۰۰۰ تومان باشه نه ۹۰۰ تومان!

مدير گفت: از كجا مي دوني؟ كسي بهت گفته؟ گفتم: نه، فقط حدس مي زنم، همين.

راستش مدير نمي دونست بخنده يا از اين پررويي من عصباني بشه اما در هر صورت گفت از مركز استعلام مي‌گيره و خبرش را به من مي دهد. روز بعد تا رفتم اتاق معلمان تا آماده بشم براي كلاس، آقاي مدير خودش را به من رساند و گفت: من ديروز به محض رفتنت استعلام كردم. درست گفتي، هزار تومان بوده نه نهصد تومان، اون كسي كه بسته رو آورده، صد تومانش را كِش رفته بود كه خودم رفتم ازش گرفتم. اما براي دادنش يه شرط دارم . . . .

گفتم: چه شرطي؟

گفت: بگو ببينم از كجا مي دونستي؟ نگو حدس زدم كه خنده داره!

استاد كمي به برق چشمان بچه ها كه مشتاقانه مي خواستند جواب اين سوال آقاي مدير را بشنوند، نگاه كرد و دسته طلايي عينكش را گرفت و آن را پشت گوشش جا داد و گفت: “به آقاي مدير گفتم: هيچ شنيدي كه خدا ۱۰ برابر عمل نيكوكاران به آن ها پاداش مي دهد؟”

 

ghatreh
دسته ها : قابل توجه
دوشنبه دهم 4 1392 1:16
امام رضا(ع) هنگام ورود به ايران، به طور متوسط روزي 30 كيلومتر را طي كردند تا به مشهد رسيد ند. مستندات تاريخي نيز اين موضوع را تأييد مي‌كند كه آن حضرت مسير 2100 كيلومتري واقع در ايران را با توقف و قدم‌گذاشتن در 75 منزلگاه پشت سر گذاشتند كه از اين تعداد، 16 منزلگاه به صورت قطعي شناسايي شده است.

عرش نيوز ؛
به گزارش خبرگزاري اهل‏بيت(ع) ـ ابنا ـ شوراي هماهنگي احياء قدمگاه‌هاي امام رضا(ع) با حضور سيدجواد جعفري مديرعامل بنياد بين‌المللي فرهنگي هنري امام رضا(ع)، علي‌اصغرسالاري مدير پروژه احياء «جاده ولايت»، صدري نماينده وزارت كشور و نمايندگاني از استان‌هاي واقع «جاده ولايت» تشكيل جلسه داد.

جاده ولايت به مسير مدينه تا مرو گفته مي‌شود كه در سال ۲۰۰هجري توسط امام رضا(ع) طي شد. طول اين مسير حدود 3450 كيلومتر است كه حدود ۸۰۰ كيلومتر آن در عربستان، ۲۰۰كيلومتر در مرز ميان عراق و كويت، ۱۰۰كيلومتر در عراق، 2100 كيلومتر در خاك ايران و ۲۰۰ كيلومتر نيز در تركمنستان امروز واقع شده است.

شناسايي ۱۶ قدمگاه قطعي امام رضا(ع) در ايران اسلامي

سالاري در ابتداي اين نشست توضيحاتي درباره هجرت اجباري امام رضا(ع) بيان كرد و گفت: از آنجايي كه مأمون بر ارتباط هرچه كم‌تر شيعيان با امام رضا(ع) تأكيد داشت، «رجاءبن ابي‌ضحاك»امام را از شهرهاي بغداد و قم عبور نداد و از مسير خوزستان، فارس و يزد ايشان را به خراسان منتقل كرد.

وي افزود: طبق بررسي‌ها، امام در اين مسير حدود 75 منزل را پشت سر گذاشته‌اند كه تاكنون فقط 16 منزل و قدمگاه را به صورت قطعي شناسايي كرده‌ايم؛ بيشترين قدمگا‌ه‌هاي شناسايي‌ شده در استان يزد واقع شده است، البته مستندترين قدمگاه شناسايي شده، مربوط به ده سرخ است كه در استان خراسان قرار دارد.

تدوين شناسنامه قدمگاه‌هاي امام رضا(ع)

جعفري مديرعامل بنياد بين‌المللي فرهنگي هنري امام رضا(ع) نيز با استناد به فرمايش رهبر معظم انقلاب كه «شيراز» را بعد از قم و مشهد سومين حرم اهل بيت(ع) در ايران خواندند، گفت: به همين منظور ما در بنياد امام رضا(ع) به امامزاده شاهچراغ(ع) در شيراز و «بي‌بي‌حكيمه»درگچساران نگاه ويژه‌اي داريم.

وي ضمن اشاره به مصوبات شوراي هماهنگي احياء قدمگاه‌هاي حضرت رضا(ع) گفت: شايسته است در دهه كرامت- حد فاصل ميلاد امام رضا(ع)‌ و ولادت حضرت معصومه(س) و نيز روز بزرگداشت حضرت شاهچراغ(ع)- برنامه‌هايي را در قدمگاه‌هاي حضرت رضا(ع) داشته باشيم تا اين اماكن مقدس به عنوان يك قطب فرهنگي - مذهبي معرفي شوند و بيش از پيش مروج سيره و آموزه‌هاي بلند رضوي باشند.

مديرعامل بنياد بين‌المللي فرهنگي هنري امام رضا (ع) از نصب تابلوهاي متحدالشكل به منظور معرفي «جاده ولايت» در طول اين مسير خبر داد و افزود: اجراي اين كار با پيشنهاد بنياد و به همت وزارت راه و شهرسازي انجام مي‌شود. ضمن اينكه شناسنامه قدمگاه‌ها تدوين و در محل آن‌ها نصب شده است.

پيشنهاد معرفي قدمگاه‌هاي امام رضا(ع) در كتب درسي

صدري، نماينده وزارت كشور نيز در اين جلسه ضمن تأكيد بر احياء قدمگاه‌هاي امام رضا(ع) پيشنهاد كرد وزارت آموزش و پرورش معرفي مسير هجرت تاريخي امام علي‌بن موسي الرضا(ع) و منزلگاه‌هاي آن حضرت را در كتاب‌هاي درسي بگنجاند.

حجت‌الاسلام مصطفي فقيه اسفندياري، دبير كميته علمي جشنواره بين‌المللي امام رضا(ع) نيز با بيان اين‌كه «تفاوتي ميان قدمگاه‌هاي امام رضا(ع) با حرم ايشان وجود ندارد» تأكيد كرد: نگاه توريستي به قدمگاه‌هاي امام رضا(ع) اين اماكن مقدس را درحد يك مجتمع استراحتگاهي تقليل مي‌دهد.
دسته ها : قابل توجه
يکشنبه نهم 4 1392 9:34

 

آن سفر كرده كه صد قافله دل همره اوست

هر كجا هست خدايا به سلامت دارش

 

دسته ها : انتظار فرج
جمعه هفتم 4 1392 1:12

 

عمريست كه از حضور او جا مانديم

در غربت سرد خويش تنها مانديم

او منتظر است تا كه ما برگرديم

ماييم كه در غيبت كبري مانديم

 

دسته ها : انتظار فرج
دوشنبه سوم 4 1392 14:2

 

سالروز ميلاد يگانه  منجي عالم بشريت ،حضرت ولي عصر(عج) بر همگان مبارك باد.

 

دسته ها : مناسبت ها
يکشنبه دوم 4 1392 1:25

 

 

ميلاد حضرت علي اكبر(ع) و روز جوان مبارك باد

 

دسته ها : مناسبت ها
پنج شنبه سیم 3 1392 10:1

 

خدايامتشكريم

ملي پوشان متشكريم

قوچان نژاد متشكريم
 
 
دسته ها : ورزشي
سه شنبه بیست و هشتم 3 1392 18:36

دسته ها : مناسبت ها
دوشنبه بیست و هفتم 3 1392 19:1

 

رسول اكرم (ص) فرمود :

 اطاعت از فرمان الهي و پرستش ذات اقدس او بر اثر علم است ، خير دنيا و آخرت در پرتو علم بدست مي آيد ، و شرّ دنيا و آخرت از جهل و ناداني دامنگير انسان ميشود.

منبع : بحار ،جلد1،ص64

 

دسته ها : حديث
يکشنبه بیست و ششم 3 1392 19:44
 

 

به گزارش سرويس سياسي بي باك، در پي حماسه با شكوه و تاريخي ملت در يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري و چهارمين دوره انتخابات شوراهاي اسلامي شهر و روستا، حضرت آيت‌الله خامنه‌اي رهبر معظم انقلاب اسلامي پيام تشكر و قدرداني خطاب به مردم ايران صادر كردند.


حضرت آيت‌الله خامنه‌اي در اين پيام با اشاره به حضور متراكم و خيره كننده ايرانيان مومن و غيور در صحنه حماسي انتخابات، اين حضور عظيم را نشان دهنده رشد فزاينده سياسي و پاي فشردن بر مردمسالاري ديني صادقانه و باطل السحر بافته ها و گزافه هاي دشمنان حسود خواندند و تأكيد كردند: پيروزِ حقيقي انتخابات، ملت بزرگ ايران است كه به حول و قوه الهي توانست گامي استوار بردارد و گوهر نفوذناپذير و چهره ي پر نشاط و مصمّم و دل سرشار از اميد و ايمان خود را به نمايش بگذارد.

متن كامل پيام رهبر معظم انقلاب به اين شرح است:
بسم الله الرحمن الرحيم
ملت عزيز ايران!
صحنه حماسي و پرشور انتخابات در روز جمعه ي ۲۴ خرداد، آزمون خيره كننده ي ديگري بود كه چهره ي مصمم و پر اميد ايران اسلامي را در معرض نگاه دوستان و دشمنان نهاد. رشد فزاينده ي سياسي و پاي فشردن بر مردم سالاري ديني صادقانه، حقيقت تابناكي است كه با حضور متراكم شما در پاي صندوق هاي رأي، يك بار ديگر در عمل به اثبات رسيد و باطل السحر بافته ها و گزافه هاي دشمنان و حسودان و طمع ورزان شد.
حماسه ي حضور شما پيوند مستحكم ايران و ايراني را با نظام اسلامي به رخ همه ي بدخواهاني كشيد كه با صد ترفند سياسي و اقتصادي و امنيتي در پي گسستن يا سست كردن اين اعتماد و پيوند مقدس اند.
ايرانيِ مومن و غيور در انتخابات ديروز، ظرفيت عظيم خود را در مواجهه ي متين و خردمندانه با جنگ رواني بازيگران سلطه و استكبار، با زيبايي و چيره دستي هر چه تمام تر به تصوير كشيد و كشور خود و منافع ملي خود و آينده پر تلاش و اميدوارانه خود را بيمه كرد.
پيروز حقيقي انتخابات ديروز ملت بزرگ ايران است كه به حول و قوه الهي توانست گامي استوار بردارد و گوهر نفوذ ناپذير و چهره ي پر نشاط و مصمم و دل سرشار از  اميد و ايمان خود را به نمايش بگذارد.
اينجانب با خشوع و خاكساري در برابر لطف و رحمت خداوند حكيم و عليم، جبهه ي سپاس بر زمين مي سايم و خود و شما را به ذكر و شكر و قدرشناسي اين نعمت بزرگ فرا ميخوانم و با سلام و عرض اخلاص به حضرت ولي اله الاعظم روحي فداه و تبريك به ملت عزيز و به رئيس جمهور منتخب جناب حجت الاسلام آقاي حاج شيخ حسن روحاني نكاتي را به ايشان و همه آحاد ملت عرض ميكنم:

۱- اكنون كه حماسه ي سياسي و نقطه اوج آن در جمعه ي بيست و چهارم خرداد با پيروزي ملت ايران و نظام جمهوري اسلامي به سرانجام رسيده است، هيجان و التهاب روزها و هفته هاي رقابت، بايد جاي خود را به همكاري و رفاقت داده و طرفداران نامزدهاي رقيب در آزمون بردباري و متانت و دانايي نيز جايگاه شايسته ي خود را به  دست آورند. هيچ احساسي، چه شادماني و چه ناشادماني، نبايد كسي را به رفتار و گفتاري دور از شأنِ خردمندي و فرزانگي وادار كند. نگذاريد بدخواهان، احساسات مردم را ابزار خواسته‌هاي پليد خويش كنند. وحدت ملي و رفق و مدارا پشتوانه‌ ي امنيت كشور و خنثي كننده‌ ي ترفندهاي دشمنان است.

۲- رئيس جمهور منتخب، رئيس‌جمهور همه‌ ي ملت است. همه بايد براي دست يافتن به آرمانهاي بزرگي كه رئيس‌جمهور و همكاران وي در دولت، متعهد و مسئول تحقق آنند، به آنان كمك و با آنان همكاري صميمانه كنند.

۳- اكنون پس از هفته‌ها گفتن و شنودن، نوبت كار و اقدام است. رئيس‌جمهور منتخب، تا روز پذيرش رسمي مسئوليت، داراي فرصت ارزشمندي است كه شايسته است بيشترين بهره از آن برده شود و كارهائي كه شروع مسئوليت خطير رياست جمهوري، بدان نيازمند است، بي درنگ آغاز گردد.

۴- تحقق حماسه‌ ي انتخابات، بدون شركت و رقابت و تلاش ديگر نامزدهاي رياست جمهوري امكان‌پذير نبود. لازم ميدانم از همه شخصيت هاي محترمي كه پاي در اين ميدان نهاده و با تلاش خستگي ناپذير خود، صحنه ي مسابقه ئي شور انگيز را آفريدند، صميمانه تشكر كنم و آنان را باز هم به نقش آفريني در عرصه هاي گوناگون انقلاب و نظام اسلامي فرا بخوانم.

۵- و نيز لازم ميدانم از همه ي آحاد ملت كه اين بار نيز حادثه اي ماندگار خلق كردند، بويژه از حضرات مراجع معظّم و علماي اعلام و نخبگان دانشگاهي و سياسي و فرهنگي كه در ترغيب به مشاركت، نقش هاي ارزنده ايفا كردند، و نيز از دست اندركاران برگزاري انتخابات رياست جمهوري و شوراهاي شهر و روستا بويژه وزارت كشور و شوراي محترم نگهبان كه زحمات طاقت فرساي اين هفته هاي پركار را صبورانه تحمل كردند و با امانت كامل، اين بار سنگين را به سرمنزل رساندند، و نيز از مأموران پر تلاشي كه امنيت اين پديده ي حساس را در كشوري با اين وسعت، تا اقصي نقاط آن، تضمين كردند و همچنين از همه ي دستگاههاي همكار آنان، صميمانه تشكر كنم و اجر وافر الهي را براي آنان مسألت نمايم.

۶-لازم ميدانم به شكل ويژه از رسانه ي ملي و دست اندركاران محترم آن كه شور انتخابات را رهين تلاش هنرمندانه و مبتكرانه ي خود ساختند و راوي صادق و صريح گرايش ها و انديشه ها و هدفهاي نامزدان رياست جمهوري شدند و چگونگي دست بدست شدن قدرت در نظام جمهوري اسلامي را، به شكل آشكار در برابر چشم جهانيان گذاشتند، تشكري بسزا و بليغ كرده، اجر و توفيق آنان را از خداوند مسألت نمايم.

در پايان بار ديگر با خشوع و ابتهال، نعمت هاي بزرگ الهي را سپاس گفته و با تكريم ياد امام بزرگوار و شهيدان و ايثارگران عالي مقام، آينده ئي هر چه بهتر را براي اين كشور و اين ملت آرزو و مسألت ميكنم.
و السّلام عليكم و رحمه الله
سيّدعلي خامنه اي
۲۵ خرداد ماه ۱۳۹۲

شنبه بیست و پنجم 3 1392 21:16


امام صادق(ع):

"هركس خوش دارد دعايش مستجاب شود بايد كسب خود را حلال كند."

دسته ها : حديث
شنبه بیست و پنجم 3 1392 11:34

 

نماينده ولي فقيه در استان و امام جمعه يزد با حضور در مسجد روضه محمديه(حظيره) يزد راي خود را به صندوق انداخت و حضور پرشور مردم در اولين ساعات راي گيري را باشكوه توصيف كرد.

 

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) منطقه يزد، آيت الله محمدرضا ناصري با حضور در اين شعبه اخذ راي با اداي احترام به آيت الله صدوقي سومين شهيد محراب و حجت الاسلام و المسلمين محمدعلي صدوقي، امام جمعه فقيد يزد، راي خود را به صندوق انداخت.

 

وي اعلام كرد: فكر مي‌كردم از اولين‌هايي باشم كه براي دادن راي به مسجد حظيره آمدم اما صف‌هاي طولاني در مسجد شكل گرفته كه من را شگفت‌زده كرد.

 

او گفت: آدم از اين حضور سرشوق مي‌آيد، ان‌شاءالله كه اين قدم‌هايشان ثابت باشد و به بركت اين قدم‌هاي خوب، جمهوري اسلامي ايران پايدار بماند و توطئه دشمنان را خنثي كند.

 

ناصري افزود: مردم در اين صحنه با سفارشات مقام معظم رهبري راي خواهند داد تا به تكليف شرعي خود عمل كنند و هر چه زودتر براي اداي اين تكليف به پاي صندوق‌هاي راي خواهند رفت.

 

دسته ها : انتخابات
جمعه بیست و چهارم 3 1392 11:9
چرا امام چهارم «سجاد» لقب گرفت؟
 
  

 امام علي بن حسين بن علي بن ابيطالب (ع) مشهور به سجاد در پنجم شعبان سال 38 هجري قمري متولد شد .امام زين العابدين(ع) زماني ديده به جهان گشودند كه زمام امور در دست جد بزرگوارش امام علي بن ابيطالب (ع) بود.


به گزارش سرويس دين وانديشه خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) نام معصوم ششم علي ( ع ) است . وي فرزند حسين بن علي بن ابيطالب ( ع ) و ملقب به "سجاد" و "زين العابدين " مي باشد . امام سجاد در سال 38هجري در مدينه ولادت يافت .حضرت سجاد در واقعه جانگداز كربلا حضور داشت ولي به علت بيماري و تب شديد از آن حادثه جان به سلامت برد ، زيرا جهاد از بيمار برداشته شده است و پدر بزرگوارش - با همه علاقه اي كه فرزندش به شركت در آن واقعه داشت - به او اجازه جنگ كردن نداد . مصلحت الهي اين بود كه آن رشته گسيخته نشود و امام سجاد وارث آن رسالت بزرگ ، يعني امامت و ولايت گردد.

نگاهي مختصر به زندگاني امام سجاد(ع)

مشهورترين كنيه او ابامحمد وابوالحسن است. مدّت عمر آن بزرگوار مثل پدر بزرگوارش پنجاه و هفت سال است زيرا پانزدهم جمادي الاول سال سي و هشت از هجرت به دنيا آمد. تولد آن بزرگوار دو سال قبل از شهادت اميرالمؤمنين (ع) است و تقريباً بيست و سه سال به پدر بزرگوار زندگي كرد. پس مدت امامت آن بزرگوار سي و چهار سال است.حضرت سجّاد (ع) پدري چون حسين دارد و مادرش دختر يزدگرد پادشاه ايران است مادر مكرّمه آن حضرت بنا بر منابع تاريخ اسلامي، غزاله از مردم سند يا سجستان كه به سلافه يا سلامه نيز مشهور است، مي باشد.ولي بعضي از منابع ديگر نام او را شهربانويه، شاه زنان ، شهرناز، جهان بانويه و خوله، ياد كرده اند. به هرحال دست عنايت حق بطور خارق العاده اين دختر را به امام حسين(ع) مي رساند. شرافت اين زن آن است كه مادر نه نفر از ائمة طاهرين مي شود و چنانچه حسين (ع) اب الائمه است، اين زن نيز ام الائمه است. و اما از نظر فضايل انساني: امام سجّاد (ع) گرچه با اهل بيت عليهم السلام وجه اشتراك در همه فضايل دارند و هيچ فرقي ميان آنان از نظر صفات و فضايل انساني نيست، اما از نظر گفتار و كردار شباهت تامّي به جدشان اميرالمؤمنين عليه السلام دارد.

چرا امام، «سجاد» لقب يافت؟

امام باقر عليه السلام فرمود: پدرم، هيچ يك از نعمت هاي الهي را ياد نمي كرد، مگر آنكه سر به سجده مي نهاد. هيچ حادثه ناگواري از او رد نمي شد، جز آنكه سجده مي كرد.هيچ نيرنگ حيله گري از او دفع نمي گرديد، مگر آنكه سر به سجده مي نهاد. از هيچ نماز واجبي فراغت نمي يافت، مگر اينكه به سجود مي رفت.هرگز موفق به اصلاح و آشتي بين دو نفر نمي شد، جز آنكه سجده شكر به جاي مي آورد. بنابراين نشانه هاي سجود در تمام اندام سجده اش آشكار بود از اين رو ايشان را «سجاد» ناميدند .

زندگي در در سخت‌ترين شرايط سياسي

امام سجّاد(عليه السلام) در بدترين زمان از زمان هايي كه بر دوران رهبري اهل بيت گذشت مي‌زيست، چه، او با آغاز اوج انحرافي، معاصر بود كه پس از وفات رسول اكرم(صلي الله عليه وآله وسلم) روي داد.امام(عليه السلام) با همه محنتها و بلاها كه در روزگار جدّ بزرگوارش اميرالمؤمنين(عليه السلام) آغاز گرديده بود همزمان بود. وقتي ديده به جهان گشود، جدّش اميرمؤمنان(عليه السلام)در خطِّ جهادِ جنگِ جمل، غرق گرفتاري بود و از آن پس با پدرش امام حسين(عليه السلام) در محنت و گرفتاريهاي فراوان او شريك بود. ايشان همه اين رنج ها را طي كرد و خود به طور مستقل روياروي گرفتاريها قرار گرفت.محنت و رنج او وقتي بالا گرفت كه لشكريان يزيد در مدينه وارد مسجد رسول اللّه شدند و اسب هاي خويش را در مسجد بستند، يعني همان جايي كه انتظار آن مي رفت مكتب رسالت و افكار مكتبي در آنجا انتشار يابد، امّا برعكس، آن مكان مقدّس در عهد آن امام تقوا و فضيلت، به دست سپاه منحرف بني اميّه افتاد و آنان ضمن تجاوز به نواميس مردم مدينه و كشتار فراوان، بي پروايي را از حدّ گذراندند و حرمت مدفن مقدّس رسول اكرم(صلي الله عليه وآله وسلم)و مسجدش را هتك نمودند.امام سجّاد(عليه السلام) براي پيش راندن مسلمانان به سوي نفرت از بني اميّه و افزودن مبارزه جويي با آنان، تلاش هاي مؤثّري نمود و هر گاه فرصتي به دست مي آمد، مردم را بر ضدّ امويان تحريك مي كرد و با احتياط، برنامه حاكمان منحرف را تحت نظر قرار مي داد.

 

امام و حكومت

امام سجّاد(عليه السلام) به اين امر آگاه بود كه تا وقتي از طرف پايگاه هاي مردمي پشتيباني نشود، تنها در دست گرفتن قدرت براي تحقّق بخشيدن به عمل دگرگون سازي اجتماع اسلامي كافي نيست.پايگاههاي مردمي نيز بايد به هدف هاي اين قدرت آگاه باشند و به نظريّه هاي او در حكومت ايمان داشته باشند و در راه حمايت از آن حركت كنند و مواضع آن را براي توده مردم تفسير نمايند و در برابر تندبادها با استواري و قدرت بايستند.امام سجّاد(عليه السلام) اين امكانات را نداشت و به علّت آگاهي نداشتن مردم چنين شكايت مي‌فرمود: «پروردگارا! در پيشامدهاي ناگوار روزگار به ناتواني خويش نگريستم و درماندگي خود را از جهت ياري طلبيدن از مردم در برابر كساني كه قصد جنگ با من داشتند ديدم و به تنهايي خود در برابر بسياريِ كساني كه با من دشمني داشتند، نظر كردم.»امام(عليه السلام)، از جنبه انقلابي، به صورتي كه مستقيماً عهده دار آن گردد، كناره جويي فرمود و به اين بسنده كرد كه كار قيام را به كساني واگذارد كه در اين مورد برپاي مي خيزند.

به طور كلي وضع اجتماعي كه هر امام در آن زيست مي كرد، شكل كار سياسي او را محدود و مشخّص مي‌ساخت.

پيشوايان معصوم با وجود توطئه هايي كه دشمنان، عليه آنها مي نمودند تا آنان را از زمينه حكومت دور سازند، پيوسته مسئوليت خود را در نگاه داري مكتب و تجربه اسلامي و مصون نگاه داشتن آن از فرو افتادن در ورطه انحراف و جدا شدن از مبادي و معيارها و ارزش هاي آن به گونه اي كامل ايفا مي‌كردند و هر وقت انحراف شدّت مي‌يافت و از خطر فروافتادن در ورطه نابودي بيم مي داد، پيشوايان(عليهم السلام) بر ضدّ آن حوادث تدبيرهاي لازم مي انديشيدند، و هر گاه تجربه اسلامي و عقيدتي در تنگناي مشكلي گرفتار مي‌آمد و رهبري هاي منحرف به حكم بي كفايتي از درمان آن ناتوان مي شد، امامان به نشان دادن راه حلّ و حفظ امّت از خطرهايي كه مردم را تهديد مي كرد، مبادرت مي فرمودند.

 

پاسداري از مقام نبوت

امام سجاد عليه السلام در غالب دعاهاي صحيفه سجاديه مكرر، قبل و يا بعد از هرگونه درخواست از خداي متعال، به حمد و ثناي الهي مي پردازد و بر پيامبر و آل آن بزرگوار صلوات مي فرستد و شيوه دعا كردن را آموزش مي دهد و حرمت رسول اكرم صلي الله عليه وآله را پاس مي دارد.

ايثارگر بزرگ

امام باقر عليه السلام فرموده است كه پدرش حضرت علي بن الحسين عليه السلام دوبار كل دارايي خود را با خدا قسمت كرد؛ همان بزرگوار فرموده است كه امام سجاد عليه السلام شبها انبان بزرگي از نان بر پشت مي نهاد و به نيازمندان صدقه مي داد. پس از شهادت امام سجاد عليه السلام معلوم شد آن بزرگوار مخارج صد خانواده نيازمند را بر عهده داشته است. (كشف الغمه، ج 2، ص 100)

امام سجاد(ع) در كربلا

بيماري موقت امام در كربلا و در جريان حادثه عاشورا چند روزي بيش ادامه نيافت و پس از آن حضرت زين العابدين 35سال عمر كرد كه تمام آن مدت به مبارزه و خدمت به خلق و عبادت و مناجات با حق سپري شد . سن شريف حضرت سجاد ( ع ) را در روز دهم محرم سال 61هجري كه بنا به وصيت پدر و امر خدا و رسول خدا ( ص ) به امامت رسيد ، به اختلاف روايات در حدود 24 سال نوشته اند . مادر حضرت سجاد بنا بر مشهور "شهربانو" دختر يزدگرد ساساني بوده است . آنچه در حادثه كربلا بدان نياز بود ، بهره برداري از اين قيام و حماسه بي نظير و نشر پيام شهادت حسين ( ع ) بود ، كه حضرت سجاد ( ع ) در ضمن اسارت با عمه اش زينب ( ع ) آن را با شجاعت و شهامت و قدرت بي نظير در جهان آن رو فرياد كردند . فريادي كه طنين آن قرنهاست باقي مانده و - براي هميشه - جاودان خواهد ماند . واقعه كربلا با همه ابعاد عظيم و بي مانندش پر از شور حماسي و وفا و صفا و ايمان خالص در عصر روز عاشورا ظاهرا به پايان آمد ، اما مأموريت حضرت سجاد ( ع ) و زينب كبري ( س ) از آن زمان آغاز شد .


امام آزادي بخش

امام چهارم بدون آنكه نيازي به نيروي كار بردگان داشته باشد، آنها را مي خريد و آزاد مي كرد و برخي گفته اند: امام چهارم هزار برده را در راه خدا آزاد كرد. بردگاني كه از اين موضوع اطلاع داشتند، همواره خود را در معرض ديد امام سجاد عليه السلام قرار مي دادند تا شايد حضرت، آنان را خريداري و آزاد كند و آن بزرگوار، هر ماه و هر روز به آزاد كردن بردگان خويش مي پرداخت. آن حضرت با فقرا مي نشست، با آنان غذا مي خورد، از آنان دلجويي مي كرد، به آنان لطف داشت و پناه آنان بود، براي آنان كار مي كرد و از آنان پذيرايي مي نمود، و درباره آنان به ديگران سفارش مي كرد.تاريخ نويسان اقرار دارند كه امام سجاد (ع)، دوست داشت فقيران، يتيمان و بينوايان سر سفره اش باشند و با آنها بنشيند، غذا براي آنها آماده كند و حتي غذا در دهن آنان بگذارد.

صحيفه سجاديه

امام(عليه السلام) براي آگاهي مردم، اسلوب دعا را به كار برد، به طوري كه دعاهاي آن حضرت، رويدادهاي عصر او را تفسير مي كند.صحيفه سجّاديّه كه به زبور آل محمّد مشهور است، اثر بي نظيري است كه در جهان اسلام، جز قرآن كريم و نهج البلاغه، كتابي به اين عظمت و ارزش، پديد نيامده كه پيوسته مورد توجه بزرگان و علما و مصنّفان باشد.از ديگر آثار ارزنده به جا مانده از امام سجّاد(عليه السلام)، مجموعه اي تربيتي و اخلاقي است به نام رساله حقوق كه امام(عليه السلام) در آن وظايف گوناگون انسان را در برابر خدا و خود و ديگران، با بياني شيوا و گويا بيان كرده است.مجموعه حقوقي كه در اين رساله ذكر شده جمعاً 51 حقّ مي باشد.


اينها گوشه اي از فضايل و ارزشهاي واقعي امام زين العابدين(ع) است كه دشمن را بر سر كينه و انتقام مي آورد چنانكه نوشته اند : در 12 محرم سال 95 هجري قمري حضرت سيد الساجدين ( ع ) به دست وليد بن عبدالملك به شهادت رسيدند و امروز قبر شريف آن حضرت در قبرستان بقيع مظلومانه و غريبانه مامن و زيارتگاه عاشقان و ارادتمندان خاندان رسول خدا(ص) است

دسته ها : مناسبت ها
پنج شنبه بیست و سوم 3 1392 21:33

 

ميلاد پرچمدار كربلا،سرباز باوفاي امام حسين(ع)،

ساقي لب تشنگان بر مسلمانان مبارك باد

دسته ها : مناسبت ها
پنج شنبه بیست و سوم 3 1392 10:56

 

امام حسين(ع):

"كار بدي نكن كه ناگزير از عذرخواهي باشد،

زيرا انسان باايمان نه بدي مي كند نه عذر مي خواهد.

ولي منافق همه روز بد مي كند و پوزش مي طلبد."

 

 

دسته ها : حديث
چهارشنبه بیست و دوم 3 1392 14:25

 

خدايا ما اگر بد كنيم تورا بنده هاي خوب بسيار است

تو اگر مدارا نكني ما را خداي ديگر كجاست...

دسته ها : نكته
يکشنبه نوزدهم 3 1392 11:53

دسته ها : مناسبت ها
پنج شنبه شانزدهم 3 1392 21:39
 
 
  

آب معدني هايي كه در فروشگاه هاي عرضه مواد غذايي و آشاميدني در معرض حرارت و در زير نور آفتاب داغ نگهداري مي شوند مشكل مصرف دارند و مردم توجه داشته باشند از اين آب معدني ها استفاده نكنند.

به گزارش پارسينه، كارشناس صنايع غذايي معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي يزد ضمن بيان اين مطلب گفت: در مورد تاريخ مصرف آب معدني ها اگر اين آب معدني ها در معرض حرارت نباشد مصرف آنها تا يك سال هم مانعي ندارد، اما اگر در شرايطي نگهداري و عرضه شوند كه تحت تاثير مستقيم حرارت باشند حتي قبل از 6 ماه هم غيرقابل مصرف هستند.

علي اكبر كمالي اردكاني افزود: مردم بايد توجه داشته باشند از اين آب معدني ها استفاده نكنند، زيرا مواد نفتي پس از جدا شدن در آب و مصرف محتويات آن، افراد را دچار بيماري هاي خطرناكي همچون سرطان مي‌كند.

وي در ادامه گفت: تركيبات شيميايي موجود در بطري هاي پلاستيكي بيشترين تاثير خود را بر غدد چربي و لنفاوي مي‌گذارد و در برخي بافت هاي بدن، باعث بروز تومور مي‌شود.

اين كارشناس صنايع غذايي گفت: برخي فروشندگان براي بازارگرمي، آب‌ معدني ها را در معرض ديد مشتري و زير نور آفتاب مي‌چينند و اين كار به شدت بر كيفيت آب‌ معدني تأثير منفي مي‌گذارد. بسته‌بندي آب‌هاي معدني و آشاميدني، جزو مناسب‌ترين و سالم‌ترين نوع بسته بندي‌ها است و چنانچه بطري‌هاي آب معدني در شرايط عادي نگهداري شوند، خطري مصرف‌كننده را تهديد نمي‌كند. ولي نگهداري اين بطري‌ها در زير نور آفتاب، يا يخ زدن آب در آن‌ها براي سلامتي مضر است.

كمالي اردكاني افزود: برخي افراد بطري‌هاي آب معدني را در فريزر مي‌گذارند تا يخ بزند. سپس هنگام بيرون رفتن از منزل آن را برمي دارند تا بتوانند آب خنك بنوشند. در حالي كه اين كار براي سلامتي بدن ضرر دارد.

وي در ادامه گفت: طراحي اوليه بطري‌هاي پلاستيكي به نحوي است كه در صورت انجماد آب در آن‌ها، در اثر بروز تغييراتي در پليمرهاي اين ظروف، مواد مضري وارد آن‌ها مي‌شود. لذا بايد از انجماد آب‌ها در اين بطري‌ها خودداري كرد. اين ظروف صرفاً براي نگهداري آب در درجه حرارت يخچال (0 تا 4 درجه سانتي‌گراد) طراحي شده‌اند؛ به عبارتي طراحي آن‌ها براي شرايط سرد و خنك است، نه انجماد.

كارشناس صنايع غذايي معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي يزد گفت: اگر بطري‌هاي پلاستيكي در معرض آب جوش قرار گيرند، مواد شيميايي مضر آن 55 برابر حالت معمولي آزاد مي‌شوند.

وي افزود: هر چند كه اين بطري‌ها در شرايط مناسب نگهداري، ضرري ندارند، ولي سعي كنيد در مواقعي كه به شيشه آب دسترسي نداريد (مثل بيرون منزل) و در مواقع ضرورت، از اين بطري‌هاي پلاستيكي استفاده كنيد. استفاده مداوم و هميشگي از بطري‌ها توصيه نمي‌شود، زيرا نوشيدن آب از بطري‌هاي پلاستيكي، خطر داخل شدن مواد شيميايي سمي به درون بدن را تا 70 درصد افزايش مي‌دهد.

كمالي اردكاني در پايان گفت: ماده شيميايي بيسفنول آزاد شده از اين بطري ها، سيستم هورموني افراد را مختل مي‌كند و در نتيجه روي اندام‌ها و توانايي‌هاي توليد مثلي تأثير نامطلوب دارد. همچنين به مغز آسيب مي‌رساند و سبب بروز بيماري‌هاي قلبي، سرطان، چاقي و ديابت مي‌شود.

دسته ها : قابل توجه
پنج شنبه شانزدهم 3 1392 21:22

 

پيامبر اكرم (ص) :

"ريشه ي هر خيري در دنيا و آخرت يك چيز است و آن ترس از خداوند متعال است."

 

دسته ها : حديث
پنج شنبه شانزدهم 3 1392 10:10

 

هميشه عبرت پندي است كه نخواستيم آن را آويزه ي گوشمان كنيم.

دسته ها : نكته
دوشنبه ششم 3 1392 8:33

 

آيت‌الله ناصري:
افتخار يزدي‌ها پيروي از ولايت و امامت اميرالمؤمنين(ع) است .

 

به گزارش (ايكنا )آيت‌الله ناصري نماينده ولي فقيه در استان يزد با اشاره به فضائل و خصوصيات برجسته حضرت علي(ع)، اظهار كرد: همه بايد مولا علي(ع) را به درستي بشناسيم و از اعمال و رفتار آن امام همام الگو بگبربم.

وي در بخش ديگري از سخنان خود حضور در انتخابات را يك تكليف و وظيفه مهم دانست و گفت: همه بايد به عنوان يك تكليف در انتخابات شركت كنيم تا پشتوانه نظام و انقلابمان باشيم.

امام جمعه يزد با اشاره به اينكه تنها راه آرامش و حل مسائل كشور تبعيت از قانون است، افزود: همه بايد تابع قانون باشيم و به مصلحت و تشخيص قانوني شوراي نگهبان احترام بگذاريم.

نماينده ولي فقيه در استان خطاب به كانديداها و طرفداران آنها، گفت: در اين ايام مهم بايد با پرهيز از تخريب، تهمت و بدگويي فقط كانديداي مورد نظرمان را معرفي كنيم.

خطيب نماز جمعه يزد تصريح كرد: امروز كه دشمن با توطئه‌هاي سياسي، اقتصادي و فرهنگي در كمين ماست اقتضا مي‌كند كه همه با هم متحد باشيم و در مسير اسلام و انقلابمان فعاليت كنيم.

آيت‌الله ناصري در ادامه خطبه به ايام با فضيلت و ارزشمند اعتكاف اشاره كرد و گفت: معتكفان بايد با دوري از معاملات و معاشرت‌هاي دنيايي از اين روزهاي ارزشمند بهره‌مند شوند.

وي در پايان سوم خرداد، سالروز آزادسازي خرمشهر را گرامي داشت و با اشاره به آن واقعه مهم افزود: دشمن با تمام نيرو و تجهيزات خود براي گرفتن خرمشهر آمده بود؛ اما رزمندگان ما با جديت و مقاومت و با توسل به ائمه اطهار(ع) چنان پيروزي را به ارمغان آوردند كه همه تحليل‌گران نظامي دنيا انگشت به دهان ماندند.

 

دسته ها : انتخابات
شنبه چهارم 3 1392 12:58

 

لا فتي الا علي

دسته ها : مناسبت ها
پنج شنبه دوم 3 1392 21:36

 

در كنارم روز و شب بيدار بود

غافل از او چشم من در خواب بود

تا شدم بيدار و مشتاق پدر

او به خواب و چهره اش در قاب بود

به ياد همه ي پدراي آسموني صلوات

دسته ها : مناسبت ها
پنج شنبه دوم 3 1392 21:31

 

جاي عجبي نيست به استقبالش

ديوار دل كعبه ترك بردارد

ميلاد امام اول شيعيان مبارك باد

 

 

دسته ها : مناسبت ها
پنج شنبه دوم 3 1392 21:29

حضرت امام محمد تقي جوادالأئمه (ع )

امام نهم شيعيان حضرت جواد (ع ) در سال 195هجري در مدينه ولادت يافت .
نام نامي اش محمد معروف به جواد و تقي است .
القاب ديگري مانند : رضي و متقي نيز داشته ، ولي تقي از همه معروفتر مي باشد . مادر گرامي اش سبيكه يا خيزران است كه اين دو نام در تاريخ زندگي آن حضرت ثبت است .
امام محمد تقي (ع ) هنگام وفات پدر 8 ساله بود . پس از شهادت جانگداز حضرت رضا عليه السلام در اواخر ماه صفر سال 203ه مقام امامت به فرزند ارجمندش حضرت جوادالأئمه (ع ) انتقال يافت .
مأمون خليفه عباسي كه همچون ساير خلفاي  بني عباس از پيشرفت معنوي و نفوذ باطني امامان معصوم و گسترش فضايل آنها در بين مردم هراس داشت ، سعي  كرد ابن الرضا را تحت مراقبت خاص خويش قرار دهد .
" از اينجا بود كه مأمون نخستين كاري كه كرد ، دختر خويش ام الفضل را به ازدواج حضرت امام جواد (ع ) درآورد ، تا مراقبي  دايمي و از درون خانه ، بر امام گمارده باشد . رنجهاي دايمي كه امام جواد (ع ) از ناحيه اين مأمور خانگي  برده است ، در تاريخ معروف است " .

ميلاد امام جواد(ع) پيشاپيش مبارك باد

 

دسته ها : مناسبت ها
يکشنبه بیست و نهم 2 1392 9:18

دسته ها : انتظار فرج
پنج شنبه بیست و ششم 2 1392 15:58

دسته ها : مناسبت ها
سه شنبه بیست و چهارم 2 1392 15:20

دسته ها : مناسبت ها
سه شنبه بیست و چهارم 2 1392 15:18

دسته ها : مناسبت ها
سه شنبه بیست و چهارم 2 1392 15:16

دسته ها : مناسبت ها
سه شنبه بیست و چهارم 2 1392 15:13

 

ناراحت ترين افراد جهان كساني هستند كه دايم نگران اند ديگران چه فكري در موردشان مي كنند.

دسته ها : نكته
دوشنبه بیست و سوم 2 1392 7:45

 

آينده تو را نمي ترساند.

تكرار گذشته باعث نگراني ات مي شود.

 

دسته ها : نكته
يکشنبه بیست و دوم 2 1392 19:42

دسته ها : مناسبت ها
يکشنبه بیست و دوم 2 1392 8:3

رجب، ماهي است كه در آنْ بندگان و مؤمنان و ره‏پويان، خود را براي شركت در مهماني بزرگ خداوند آماده مي‏كنند. ماهِ زدودن غبار تيرگي از روح و جان، ماهِ تمرين حضور و توجه به بيشتر به معنويات، و ماه بندگي و فرمان‏بري و در نهايتْ سرآغاز اُنس و الفتي جانانه به پروردگار هستي‏بخش است.

روز اول: مطابق بعضى از روايات، روز ولادت امام محمد باقر (ع) در سال ۵۷ هجرى.

روز سوم: روز شهادت امام على النقى (ع) در سال ۲۵۴ هجري.

روز دهم: روز ولادت امام محمد تقى (ع) طبق بعضى از روايات.

روز سيزدهم: روز ولادت امير مومنان على بن ابى طالب (ع) در داخل كعبه؛ ۱۲ سال قبل از بعثت رسول خدا (ص).

روز پانزدهم: مطابق برخى از نقل‌ها، روز وفات حضرت زينب كبري (س) در سال ۶۳ هجرى.

روز هجدهم: روز وفات جناب ابراهيم، فرزند رسول خدا (ص).

روز بيست و پنجم: روز شهادت امام موسى بن جعفر (ع) در سال ۱۸۳ هجرى.

روز بيست و ششم: مطابق روايتى، روز وفات حضرت ابوطالب (ع).

روز بيست و هفتم: بعثت پيامبر گرامى اسلام (ص).

 

ماه رجب و ماه‌هاى شعبان و رمضان، از ماه‌هاى بسيار پرفضيلت هستند و از تعبيرات بعضى از روايات اين‌گونه برمى‌آيد كه ماه رجب در ميان اين سه ماه، امتياز خاصى دارد؛ تا آنجا كه ماه رجب «ماه خدا» ناميده شده و ماه شعبان «ماه پيامبر» و ماه مبارك رمضان «ماه امت».

 

ماه رجب يكى از ماه‌هاى حرام است كه آغاز و ادامه جنگ در آن با دشمنان اسلام حرام است (مگر جنگ دفاعى) و جنايات نيز در اين ماه‌ها (ماههاى حرام) ديه سنگين‌ترى دارد.

 

پيغمبر اكرم (ص) ماه رجب را «ماه أصَبّ» ناميده‌اند زيرا رحمت خدا در اين ماه بر امت فرو مى‌ريزد.

 

از روايات متعددى كه درباره روزه‌هاى ماه رجب ـ حتى يك روز از آن ـ وارد شده است، اهميت فوق‌العاده اين ماه و عبادت و خودسازى در آن كاملا روشن مى شود كه در اينجا به گوشه‌اى از آن اشاره مى‌شود:

۱ـ مرحوم «شيخ صدوق» به سند معتبر از امام صادق (ع) نقل مى‌كند كه يكى از ياران آن حضرت در اواخر ماه رجب خدمتشان رسيد. چون نظر مبارك امام (ع) به او افتاد، فرمودند: آيا در اين ماه روزه گرفته‌اى؟ عرض كرد: نه. فرمودند: آن قدر ثواب از تو فوت شده است كه اندازه آن را كسى جز خدا نمى‌داند. اين ماه، ماهى است كه خداوند آن را بر ساير ماه‌ها برترى بخشيده و احترام آن را عظيم شمرده و براى روزه داشتن آن، پاداش‌هاى مهمى قرار داده است. آن مرد عرض كرد: آيا اگر در بقيه اين ماه روزه بدارم، به بخشى از ثواب مى‌رسم؟ امام (ع) فرمودند: آرى. سپس ثواب‌هاى مهمى براى كسى كه فقط روز آخر ماه يا دو روز آخر ماه يا سه روز آخر ماه را روزه بدارد، بيان فرمودند؛ مانند نجات از سكرات مرگ، عذاب قبر و لغزش بر صراط و شدايد قيامت و نايل شدن به برائت و رهايى از آتش دوزخ.

 

2ـ در حديث ديگرى آمده است: «رجب» نام نهرى است در بهشت، از شير سفيدتر و از عسل شيرين تر. هر كس يك روز از اين ماه را روزه بدارد، از آن مى‌نوشد.

۳ـ در حديث ديگرى از رسول خدا (ص) مى‌خوانيم كه هر كس يك روز از اين ماه را روزه بگيرد، خشنودى عظيم خدا را به دست آورده است، خشم الهى از او دور مى‌شود و درهاى جهنم به روى او بسته خواهد شد.

۴ـ هر كس سه روز از اين ماه را كه پنجشنبه و جمعه و شنبه باشد روزه بگيرد، فضيلت بسيار دارد و همچنين در ساير ماه‌هاى حرام. در روايتى از رسول خدا (ص) آمده است: هر گاه كسى نتواند در اين ماه روزه بگيرد، هر روز صد مرتبه اين تسبيحات را بخواند، تا ثواب روزه آن را دريابد: «سُبْحانَ اللهِ الْجَليلِ، سُبْحانَ مَنْ لا يَنْبَغِى التَّسْبيحُ اِلاَّ لَهُ، سُبْحانَ الاَْعَزِّ الاَْكْرَمِ، سُبْحانَ مَنْ لَبِسَ الْعِزَّةَ وَهُوَ لَهُ اَهْلٌ ـ منزه است خداى بزرگ، منزه است آن كه تنزيه و تسبيح جز براى او شايسته نيست، منزه است خداى برتر و كريم‌تر، منزه است آنكه لباس عزت در بر دارد و شايسته آن است.»

 

از مجموع احاديث بالا و ديگر احاديث به خوبى روشن مى‌شود كه اين ماه، ماه تهذيب نفوس و خودسازى و آغاز يك دوره جديد سير و سلوك الى الله است كه از ماه رجب آغاز و به ماه مبارك رمضان منتهى مى‌شود. خوشا به حال آنان كه قدر و منزلت اين سه ماه را بدانند و از آن بهره كافى ببرند.

اعمال مشترك اين ماه

اين اعمال كه مخصوص روز معينى نيست بلكه در تمام ماه انجام مى‌شود، بسيار است؛ از جمله:

۱ـ در تمام ماه رجب، اين دعا را بخواند: يا مَنْ يَمْلِكُ حَوآئِجَ السّآئِلينَ، ويَعْلَمُ ضَميرَ الصّامِتينَ، لِكُلِّ مَسْئَلَة؛ اى كه مالك حاجات خواستارانى و اى‌ كه نهاد خاموشان دانى براى هر خواسته‌اى، مِنْكَ سَمْعٌ حاضِرٌ وَجَوابٌ عَتيدٌ. اللّـهُمَّ وَمَواعيدُكَ الصّادِقَةُ واَياديكَ الفاضِلَةُ؛ از جانب تو گوشى شنوا و پاسخى آماده است خدايا به حق وعده‌هاى راستت و نعمت‌هاى بسيار، وَ رَحْمَتُكَ الواسِعَةُ فَاَسْئَلُكَ اَنْ تُصَلِّىَ عَلى مُحَمَّد وَآلِ محمد؛ و رحمت وسيعت از تو خواهم كه درود فرستى بر محمّد و آل محمد، واَنْ تَقْضِىَ حَوائِجى لِلدُّنْيا وَالاْخِرَةِ، اِنَّكَ عَلى كُلِّ شَىْء قَديرٌ؛ و حوايج دنيا و آخرتم را برآورى كه به راستى تو بر هر چيز توانايى.

 

همچنين رسول خدا (ص) فرموده‌اند: هر كس در ماه رجب صد مرتبه بگويد «أَسْتَغْفِرُ اللّهَ الَّذِي لا إلهَ إِلاّ هُوَ، وَحْدَهُ لا شَرِيكَ لَهُ وَ أَتُوبُ إِلَيْهِ» و در پايان صدقه‌اى بدهد، خداوند كارش را به رحمت و مغفرت پايان دهد و هر كس ۴۰۰ مرتبه آن را بگويد فضيلت شهيدان را دارد.

همچنين ايشان فرمودند: كسى كه در ماه رجب هزار مرتبه «لا اِلهَ اِلاَّ اللّه» بگويد، خداوند براى او حسنات فراوانى مى‌نويسد.

 

در روايتى آمده است: «هر كس در ماه رجب، در وقت صبح، ۷۰ مرتبه و شبانگاه نيز ۷۰ مرتبه بگويد اَسْتَغْفِرُ اللّهَ وَ أَتُوبُ اِلَيْهِ و پس از آن، دستها را بلند كند و بگويد أَللّهُمَّ اغْفِرْ لي وَ تُبْ عَلَىَّ اگر در همان ماه رجب بميرد، خداوند از او راضى خواهد بود…».

 

در طول اين ماه هزار مرتبه بگويد «اَسْتَغْفِرُ اللّهَ ذَاالْجَلالِ وَ الاْكْرامِ مِنْ جَميعِ الذُّنُوبِ وَالاْثامِ» تا خداوند رحمان وى را بيامرزد.

 

«سيّد بن طاووس» در «اقبال» فضيلت فراوانى براى خواندن سوره «قل هو الله احد» در ماه رجب نقل كرده است. از جمله از رسول خدا (ص) روايت كرده است كه هر كس با نيت پاك در ماه رجب، ۱۰ هزار مرتبه سوره «قل هو الله احد» را بخواند، وارد عرصه قيامت شود در حالى كه از گناه پاك باشد مانند روزى كه از مادر متولد شده است و ۷۰ فرشته به استقبال او مى‌آيند و به وى بشارت بهشت را مى‌دهند.

 

همچنين آن حضرت براى هزار بار خواندن سوره «قل هو الله احد» در اين ماه و حتى صد بار نيز پاداش زيادى ذكر كرد.

 

در روايتى از رسول خدا (ص) نقل شده است كه آن حضرت فرمود: «هر كس يك روز از ماه رجب را روزه بدارد و چهار ركعت نماز بگزارد (هر دو ركعت با يك سلام) و در ركعت اول صد مرتبه «آية‌الكرسى» بخواند و در ركعت دوم دويست مرتبه «قل هو الله احد»، پيش از مردن جاى خود را در بهشت مى‌بيند و يا ديگرى جاى او را ببيند (و براى او توصيف كند)».

ليلة الرّغائب

اولين شب جمعه ماه رجب را «ليلة الرّغائب» گويند. رسول خدا (ص) در روايتى كه فضيلت ماه رجب را بيان مى كرد، فرمودند: «از اولين شب جمعه ماه رجب غافل نشويد كه فرشتگان آن را «ليلة الرغائب» ناميدند.»

 

آنگاه رسول خدا (ص) اعمالى را براى آن شب به اين كيفيت بيان فرمود: «روز پنج شنبه اول ماه را روزه مى‌گيرى. چون شب جمعه فرا رسيد، ميان نماز مغرب و عشا دوازده ركعت نماز مى‌گزارى (هر دو ركعت به يك سلام) و در هر ركعت از آن، يك مرتبه سوره «حمد» و سه مرتبه «إنا انزلناه» و دوازده مرتبه «قل هو الله احد» را مى خوانى. پس از اتمام نماز هفتاد مرتبه مى گويى: أللّهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّد النَّبِىِّ الاُْمِّىِّ وَ عَلى آلِهِ آنگاه به سجده مى‌روى و هفتاد بار مى‌گويى: «سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ الْمَلائِكَةِ وَ الرُّوحِ» سپس سر از سجده برمى دارى و هفتاد بار مى گويى: «رَبِّ اغْفِرْ وَ ارْحَمْ وَ تَجاوَزْ عَمّا تَعْلَمُ، إِنَّكَ أنْتَ العَلِىُّ الاْعْظَمُ» بار ديگر نيز به سجده مى‌روى و هفتاد مرتبه مى‌گويى: «سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ الْمَلائِكَةِ وَ الرُّوحِ» آنگاه حاجت خود را مى‌طلبى كه ان‌شاءالله برآورده خواهد شد.

 

رسول خدا(ص) در فضيلت اين اعمال فرمود: «كسى كه چنين نمازى را بخواند، خداوند همه گناهانش را بيامرزد…»

 

عمره رجبيه

 

انجام «عمره»، در ماه رجب فضيلت فراوان دارد. طبق روايات اهل بيت (ع) «عمره» در ماه رجب فضيلتى هم‌رديف حج (تمتع) دارد.

 

در روايتى از امام صادق (ع) آمده است: «اَفْضَلُ الْعُمْرَةِ، عُمْرَةُ رَجَب؛ با فضيلت‌ترين عمره، عمره در ماه رجب است».

 

شب اوّل ماه:

انجام اعمالى در اين شب با ارزش، مورد سفارش است

 

اول: از رسول خدا (ص) نقل شده است كه به هنگام رويت هلال ماه رجب، اين دعا را مى‌خواند: اَللّـهُمَّ اَهِلَّهُ عَلَيْنا بِالاَْمْنِ وَ الاْيمانِ، وَ السَّلامَةِ وَ الاِْسْلامِ، رَبّى وَرَبُّكَ اللهُ عَزَّوَجَلَّ؛ خدايا اين ماه را بر ما نو كن به امنيت و ايمان و سلامت و دين اسلام پروردگار من و پروردگار تو (اى ماه) خداى عزوجل است.

 

و همچنين از آن حضرت نقل شده است كه وقتى هلال ماه رجب را مى‌ديد، مى‌فرمودند: اَللّـهُمَّ بارِكْ لَنا فى رَجَب وَ شَعْبانَ، وَ بَلِّغْنا شَهْرَ رَمَضانَ، وَ اَعِنّا عَلَى الصِّيامِ وَ الْقِيامِ، وَ حِفْظِ اللِّسانِ، وَ غَضِّ الْبَصَرِ، وَ لا تَجْعَلْ حَظَّنا مِنْهُ الْجُوعَ وَ الْعَطَشَ؛ خدايا بركت ده بر ما در ماه رجب و شعبان و ما را به ماه رمضان برسان و كمكمان ده براى گرفتن روزه و شب زنده دارى و نگهدارى زبان و پوشيدن چشم و بهره ما را از آن ماه تنها گرسنگى و تشنگى قرار مده.

دوم: غسل كردن

مرحوم «سيّد بن طاووس» مى گويد در كتب «عبادات» روايتى از رسول خدا (ص) يافتم كه آن حضرت فرمود: «هر كس درك كند ماه رجب را و در اول، وسط و آخر آن، غسل كند همانند روزى كه از مادر متولد شده، از گناهان خارج گردد (و پاك شود).»

 

سوم: زيارت امام حسين (ع) در اين شب فضيلت بسيار دارد.

چهارم: بعد از نماز مغرب، بيست ركعت نماز بخواند (هر دو ركعت به يك سلام) و در هر ركعت يك بار سوره «حمد» و يك بار سوره «توحيد» بخواند. رسول خدا (ص) در پاداش اين عمل فرمود: هر كس چنين كند، به خدا سوگند خودش، خانواده‌اش، مالش و فرزندانش محفوظ بمانند و از عذاب قبر پناه داده شود… و در قيامت به سرعت از صراط بگذرد.

 

پنجم: بعد از نماز عشا، دو ركعت نماز به‌جا آورد، در ركعت اول «حمد» و «الم نشرح» را يك مرتبه و سوره «قل هو الله احد» را سه مرتبه بخواند و در ركعت دوم، سوره هاى «حمد»، «اَلَم نشرح»، «قل هو الله احد» و «معوّذتين» (سوره هاى ناس و فلق) را يك‌بار بخواند و پس از سلام سى مرتبه بگويد: «لا اله الاّ الله» و سى مرتبه «صلوات» بفرستد.

 

رسول خدا (ص) فرمود: كسى كه اين عمل را انجام دهد، خداوند گناهانش را مى‌آمرزد و از گناه پاك مى‌شود.

 

ششم: سى ركعت نماز بخواند، (هر دو ركعت به يك سلام) در هر ركعت يك مرتبه «حمد» و يك مرتبه «قل يا ايّها الكافرون» و سه مرتبه «قل هو الله احد» را بخواند. در روايتى رسول خدا (ص) فرمود: هر مرد و زن مومنى چنين كند، خداوند تمام گناهان كوچك و بزرگ وى را مى‌آمرزد و تا سال بعد، خداوند نامش را در فهرست «نمازگزاران» مى‌نويسد و از نفاق پاك مى‌شود.

 

هفتم: احياى شب اول ماه: «شيخ طوسى» در «مصباح المتهجّد» از امام صادق (ع) از جدش از امير مؤمنان على (ع) نقل كرده است كه آن حضرت دوست داشت كه در چهار شب از شب‌هاى سال، فارغ از هر چيز، به عبادت بپردازد شب اوّل ماه رجب، شب نيمه شعبان، شب عيد فطر و شب عيد قربان.

 

در حديثى ديگر، از امام صادق (ع) نقل شده است كه: «تا مى توانى بر احياى شب هاى عيد فطر، عيد قربان و… شب اول رجب مراقبت كن».

 

هشتم: خواندن دعايى كه از امام جواد (ع) نقل شده است كه فرمود: مستحب است انسان، در شب اول رجب، با اين كلمات، دعا كند: اَللّـهُمَّ اِنّى اَسْئَلُكَ بِاَنَّكَ مَليكٌ، وَاَنَّكَ عَلى كُلِّ شَىْء مُقْتَدِرٌ، وَاَنَّكَ ما تَشآءُ مِنْ أَمْر يَكُونَ، خدايا از تو خواهم بواسطه آن كه تو فرمانروايى و تو بر هر چيز توانايى و تو هر كارى را بخواهى مى شود

اَللّـهُمَّ اِنّى اَتَوَجَّهُ اِلَيْكَ بِنَبِيِّكَ مُحَمَّد نَبِىِّ الرَّحْمَةِ، صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَآلِهِ، خدايا من بسويت رو كنم بوسيله پيامبرت محمّد پيامبر رحمت درود تو بر او و آلش

 

يا مُحَمَّدُ يا رَسُولَ اللهِ، اِنّى اَتَوَجَّهُ بِكَ اِلَى اللهِ رَبِّكَ وَرَبِّى لِيُنْجِحَ بِكَ طَلِبَتى، اى محمّد اى رسول خدا براستى من به تو رو آورده ام براى رفتن به درگاه خدا پروردگار من و تو تا بلكه بوسيله تو حاجت روا گردم…

شب سيزدهم

امام صادق (ع) فرمود: «خداوند به اين امت سه ماه ارزشمند عطا كرد كه به امت هاى قبل نداده بود و آن ماهها، رجب، شعبان و ماه رمضان است و سه شب نيز به اين امت عنايت كرد كه به امت هاى پيشين نداده بود و آن شب هاى سيزدهم و چهاردهم و پانزدهم ماه است و همچنين سه سوره (بافضيلت و پرمحتوا) به اين امت عطا كرد كه به امّت هاى سابق نداده بود و آن سوره هاى «يس»، «مُلك» و «توحيد» است، از اين رو هر كس كه ميان اين سه فضيلت جمع كند، ميان بهترين عطاهاى اين امّت جمع كرده است».

 

از امام (ع) سوال شد: «چگونه مى توان ميان آنها جمع كرد؟»

 

فرمود: «در ليالى بيض (سه شب مزبور) در اين سه ماه نماز بخواند. به اين نحو كه «در شب سيزدهم، دو ركعت نماز بگزارد و در هر ركعتى پس از سوره «حمد» اين سه سوره (يس، ملك و توحيد) را بخواند، و در شب چهاردهم، چهار ركعت نماز بگزارد (هر دو ركعت به يك سلام) و در هر ركعتى «حمد» و «يس» و «ملك» و «توحيد» را بخواند و در شب پانزدهم، شش ركعت نماز بگزارد (هر دو ركعت به يك سلام) و همان سوره ها را در هر ركعت بخواند».

 

امام (ع) در فضيلت اين نمازها فرمود: «هر كس چنين كند فضيلت اين سه ماه را به دست آورده و خداوند همه گناهانش را ـ جز شرك ـ مى آمرزد».

 

روز سيزدهم ماه

 

روز سيزدهم ماه رجب مصادف با ولادت اميرالمؤمنين على (ع) است و اولين روز از ايام البيض است. روزه گرفتن در اين روز، و دو روز بعد، ثواب فراوانى دارد و هر كس كه بخواهد عمل «امّ داوود» را بجا آورد بايد اين روز را روزه بگيرد.

روز چهاردهم ماه

روزه گرفتن در اين روز پاداش فراوانى دارد. در روايتى از رسول خدا(ص) مى خوانيم: «هركس كه روز چهاردهم ماه رجب را روزه بگيرد، خداوند پاداشى به وى عنايت كند كه نه چشمى ديده و نه گوشى شنيده و نه بر قلبى خطور كرده باشد… .»

 

شب نيمه ماه

 

اين شب، شب ارزشمندى است كه چند عمل در آن وارد شده است.

اوّل: غسل.

دوم: احياى آن شب به عبادت كه فضيلت بسيار دارد.

سوم: زيارت امام حسين (ع) كه زيارت آن حضرت در شب و روز نيمه رجب مورد تأكيد قرار گرفته است.

 

چهارم: شش ركعت نماز بگزارد (هر دو ركعت با يك سلام) و در هر ركعتى «حمد» و «يس» و «ملك» و «توحيد» را بخواند .

پنجم: بجا آوردن سى ركعت نماز، كه در هر ركعت يك مرتبه «حمد» و ده مرتبه سوره «توحيد» را بخواند، در روايتى از رسول خدا (ص) پاداش فراوانى براى اين نماز ذكر شده است.

 

ششم: دوازده ركعت نماز (هر دو ركعت به يك سلام) و در هر ركعت يك بار «حمد» و يك بار «سوره» را مى خوانى و پس از پايان نمازها هر يك از سوره هاى «حمد»، «فلق»، «ناس»، «توحيد» و «آية الكرسى» و همچنين سوره «قدر» را چهار مرتبه مى خوانى و پس از آن، چهار مرتبه مى‌گويى: سُبْحانَ اللهِ وَ الْحَمْدُ لِلّهِ وَ لاَ اِلهَ إِلاَّ اللهُ وَاللهُ اَكْبَر، سپس مى گويى: أللّهُ أللّهُ رَبِّي، لا أُشْرِكُ بِهِ شَيْئاً، ما شاءَ اللهُ وَ لا حَوْلَ وَ لا قُوَّةَ إِلاَّ بِاللهِ الْعَلِىِّ الْعَظيمِ.

روز نيمه رجب

روز مباركى كه در آن چند عمل وارد شده است:

۱ـ غسل كردن.

۲ـ زيارت امام حسين (ع)؛ در روايتى از محمد بن ابى نصر نقل شده است كه از امام رضا (ع) سوال كردم: «در چه ماهى زيارت امام حسين (ع) بهتر است؟» فرمود: «در نيمه رجب و نيمه شعبان».

 

3ـ بجا آوردن نماز جناب سلمان (همان گونه كه در اعمال روز اوّل ماه رجب گذشت).

اعمال امّ داوود

از مهم‌ترين اعمال روز نيمه رجب، عمل «امّ داود» است كه به گفته علاّمه مجلسى: «شيخ صدوق»، «شيخ طوسى» و «سيّد بن طاووس» (ره) به سندهاى معتبر آن را نقل كرده اند. اين عمل براى برآمدن حاجات و رفع اندوه و غم، حلّ مشكلات و دفع ظلم ستمگران بسيار مؤثر است. (و به گفته «علامه مجلسى»، در كتاب «زاد المعاد»، بارها تجربه شده است.)

 

شب بيست و هفتم ماه رجب (شب مبعث)

شب مبعث از شب هاى مهمّ سال و بسيار ارزشمند است و اعمالى براى اين شب نقل شده است:

اوّل: غسل كردن در اين شب مستحب است.

دوم: «شيخ طوسى» در كتاب «مصباح المتهجّد» روايتى را از امام جواد (ع) نقل كرده است كه آن حضرت فرمود: «در ماه رجب، شبى است كه از تمام آنچه كه خورشيد بر آن مى تابد بهتر است و آن شب، شب «بيست و هفتم» ماه رجب است كه در صبح اين شب، رسول خدا(ص) به رسالت مبعوث گرديد و از شيعيان ما هر كس در آن شب عملى را انجام دهد، پاداش آن به اندازه عمل شصت سال خواهد بود.»

از آن حضرت سوال شد: چه عملى در آن شب بهتر است؟

 

فرمود: پس از نماز «عشا» وقتى كه خوابيدى، پيش از نيمه شب، يا پس از نيمه آن از خواب برمى خيزى و دوازده ركعت نماز مى خوانى، در هر ركعتى، سوره «حمد» و يك سوره از سوره هاى كوچك مفصّل را مى‌خوانى. آنگاه در هر دو ركعتى كه سلام نماز را دادى، مى نشينى و هفت مرتبه سوره «حمد» و هفت مرتبه «معوّذتين» (سوره فلق و ناس) و سوره هاى «توحيد» و «كافرون» و سوره «قدر» و «آية الكرسى» را هر كدام هفت مرتبه مى خوانى. آنگاه هر حاجتى كه دارى از خداوند طلب كن.

سوم: دوازده ركعت نماز است كه نحوه آن در اعمال شب نيمه رجب، بيان شد.

 

چهارم: زيارت حضرت امير مؤمنان على (ع) در اين شب، از افضل اعمال است. براى آن حضرت، در اين شب سه زيارت نقل شده است.

 

روز بيست و هفتم ماه

 

بيست و هفتم رجب، روز مبعث است كه روز بسيار شريف و با ارزشى است.

 

در روايتى از امام صادق (ع) روز مبعث به عنوان شريفترين اعياد ياد شده است. در هر حال بزرگان براى اين روز، اعمالى ذكر كرده‌اند:

اوّل: غسل كردن در اين روز مستحب است.

 

دوم: روزه. اين روز در ميان روزهاى سال يكى از چهار روزى است كه روزه گرفتن آن فضيلت بسيار دارد و پاداش فراوانى براى آن نقل شده است.

 

در روايتى از امام صادق (ع) مى‌خوانيم: «هر كس در روز بيست و هفتم رجب روزه بگيرد، خداوند براى او پاداش روزه هفتاد سال را مى نويسد».

 

سوم: زياد صلوات فرستادن.

 

در روايتى از امام صادق (ع) نقل شده است كه: «در اين روز روزه مى گيرى و بر محمد و آلش زياد صلوات مى فرستى.»

 

چهارم: زيارت رسول خدا و امير مؤمنان (عليهما السلام) است.

 

پنجم: دوازده ركعت نماز است.

 

از «ريّان بن صلت» نقل شده است كه هنگامى كه امام محمّد تقى (ع) در بغداد بود، روز نيمه رجب و روز بيست و هفتم رجب را روزه مى گرفت و همه ملازمان و ياران آن حضرت نيز روزه گرفتند. آنگاه به ما فرمودند، دوازده ركعت نماز بجا آوريم (هر دو ركعت به يك سلام) كه در هر ركعت، «حمد» و «سوره اى» بخوانيم و هنگامى كه نمازها به پايان رسيد، هر يك از سوره هاى حمد، توحيد و معوّذتين (فلق و ناس) را چهار مرتبه بخوانيم، آنگاه چهار مرتبه گفته شود: لا اِلـهَ اِلاَّ اللهُ واللهُ اَكْبَرُ، وَسُبْحانَ اللهِ وَ الْحَمْدُ لِلّهِ، وَ لا حَوْلَ وَلا قُوَّةَ اِلاَّ بِاللهِ الْعَلِىِّ الْعَظِيمِ; و چهار مرتبه: اَللهُ اَللهُ رَبِّى لا اُشْرِكُ بِهِ شَيْئاً و چهـار مرتبـه: لا اُشْرِكُ بِرَبّى اَحَـداً.

ششم: دوازده ركعت نماز ديگر: «شيخ طوسى»، از حسين بن روح (رحمه الله) روايت كرده است كه در اين روز دوازده ركعت نماز بجا مى آورى و در هر ركعت حمد و هر سوره اى كه خواستى مى خوانى و پس از هر دو ركعت و سلام نماز، مى خوانى: اَلْحَمْدُ للهِِ الَّذى لَمْ يَتَّخِذْ وَلَداً، وَ لَمْ يَكُنْ لَهُ شَريكٌ فى الْمُلْكِ، وَ لَمْ يَكُنْ لَهُ وَلِىٌّ مِنَ الذُّلِّ، وَكَبِّرْهُ تَكْبيراً، يا عُدَّتى فى مُدَّتى يا وَليّى فى نِعْمَتى،يا غِياثى فى رَغْبَتى،يا نَجاحى فى حاجَتى ياحافِظى فى غَيْبَتى،ياكافِىَّ (كافِىَ) فى وَحْدَتى،يااُنْسى فى وَحْشَتى اَنْتَ السّاتِرُ عَوْرَتى فَلَكَ الْحَمْدُ، وَ اَنْتَ الْمُقيلُ عَثْرَتى فَلَكَ الْحَمْدُ وَاَنْتَ الْمُنْعِشُ صَرْعَتى فَلَكَ الْحَمْدُ،صَلِّ عَلى مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد، وَاسْتُرْ عَوْرَتى، وَ آمِنْ رَوْعَتى، وَ اَقِلْنى عَثْرَتى، وَ اصْفَحْ عَنْ جُرْمى، وَتَجاوَزْ عَنْ سَيِّئاتى فى اَصْحابِ الْجَنَّةِ، وَعْدَ الصِّدْقِ الَّذى كانُوا يُوعَدُونَ.

 

وقتى كه نماز و دعا پايان يافت، هر يك از سوره هاى حمد، اخلاص، معوّذتين، كافرون، انّاانزلناه و آية الكرسى را هفت مرتبه مى خوانى. سپس هفت بار مى گويى: لا اِلـهَ اِلاَّ اللهُ واللهُ اَكْبَرُ، وَسُبْحانَ اللهِ وَلا حَوْلَ وَلا قُوَّةَ اِلاَّ بِاللهِ و آنگاه هفت مرتبه مى گويى: اَللهُ اَللهُ رَبِّى لا اُشْرِكُ بِهِ شَيْئاً. پس از آن، هرچه از خدا مى خواهى طلب نما.

هفتم: دعايى است كه وقتى امام موسى بن جعفر (ع) را در روز ۲۷ رجب سال ۱۷۹ هجرى از مدينه به سوى بغداد حركت دادند، آن را خواند: يا مَنْ اَمَرَ بِالْعَفْوِ وَالتَّجاوُزِ، وَضَمَّنَ نَفْسَهُ الْعَفْوَ وَالتَّجاوُزَ، يا مَنْ عَفى وَتَجاوَزَ، اُعْفُ عَنّى وَتَجاوَزْ يا كَريمُ، اَللّـهُمَّ وَقَدْ اَكْدَى الطَّلَبُ، وَاَعْيَتِ الْحيلَةُ وَالْمَذْهَبُ، وَدَرَسَتِ الاْمالُ، وَانْقَطَعَ الرَّجآءُ اِلاَّ مِنْكَ، وَحْدَكَ لا شَريكَ لَكَ …

روز آخر ماه

 

در اين روز، نماز جناب سلمان را بجا مى آورى. همچنين روزه نيز در اين روز پاداش فراوان دارد، امام رضا (ع) فرمود: «هر كس روز آخر ماه رجب را روزه بگيرد، خداوند گناهانش را مى آمرزد».

التماس دعا

 

دسته ها : مناسبت ها
شنبه بیست و یکم 2 1392 8:40

 

انسان هاي موفق در مورد راه حل ها صحبت مي كنند، ولي ناموفق ها در مورد مشكلات حرف مي زنند.

تريسي

دسته ها : نكته
جمعه بیستم 2 1392 11:22

 

در جهان بال و پر خويش گشودن آموز

كه پريدن نتوان با پروبال دگران

اقبال

دسته ها : نكته
جمعه بیستم 2 1392 11:16
انتظار فرج

امام جواد عليه السلام فرمودند:

 

«افضل اعمال شيعتنا انتظار الفرج»

برترين اعمال شيعيان ما انتظار فرج است.

 

دسته ها : انتظار فرج
پنج شنبه نوزدهم 2 1392 17:4

مي توان گفت اين ميوه خشك از فساد دندان جلوگيري مي كندو براي سلامت دندان و لثه بسيار مفيد است.
ازديگرفوايدكشمش مي توان به اين موارد اشاره كرد:
كشمش منبع خوب ويتامين ها و عناصر مغذي بدن است. عناصر و ويتامين هايي همچون آهن، پتاسيم، كلسيم و ويتامين B در كشمش موجود است.

كشمش محتوي مقدار زيادي آهن مي باشد… ۶۰۰ گرم كشمش، ۹۰ درصد آهن مورد نياز روزانه بدن را تأمين مي كند. ۱۰۰ گرم كشمش در حدود ۸۸/۱ميلي گرم آهن دارد، در حاليكه ۱۰۰ گرم گوشت گاو بين ۴-۲ ميلي گرم آهن دارد.

كشمش، منبع خوب فيبر، آنتي اكسيدان و همچنين منبع خوب انرژي مي باشد.

فيبر باعث جلوگيري از سرطان كولون، كمك در جلوگيري از رشد غير معمول سلول ها، بيماري ها و همچنين كنترل قند خون را مي شود.
كشمش را به گوشت اضافه كنيد تا مقدار چربي غذا را كم كند و مقدار فيبر و آهن را افزايش و مقدار سديم را كاهش دهد.
آنتي اكسيدان از پيري و بيماري هاي حاصله از آن مي كاهد.
كشمش از سرطان جلوگيري مي كند.
كشمش ميزان LDL يا كلسترول بد را در خون كم مي كند و باعث كاهش بيماري قلبي مي گردد.
اگر به مدت ۴ هفته هر روز كشمش مصرف كنيد، آنتي اكسيدان در خون افزايش و كلسترول بد( LDL) كاهش مي يابد.
كشمش موجب كاهش استرس مي گردد.

اين ميوه خشك باعث عملكرد صحيح رگ هاي بدن مي شود.

كشمش براي درمان بي نظمي معده و يبوست مصرف مي شود.. براي جلوگيري از اين ناخوشي ها مي توانيد، ۶-۵ عدد كشمش را خيس كنيد و بعد از چند ساعت، آب آن را بنوشيد…
تحقيقات نشان داده است كه ورزشكاراني كه قبل و در حين ورزش، حدود يك فنجان كشمش مصرف مي كنند، بهتر از بقيه سلول هاي بدن را از آسيب حفظ مي كنند.
كشمش به علت داشتن قند فروكتوز، داراي خاصيت مصرف سريع انرژي و كاهش وزن نيز است.
كشمش مانند هويج، براي سلامتي چشم نيز خوب است..
كشمش باعث تقويت اعصاب مي شود.
كشمش، سستي و رخوت را از بدن دور مي كند.
با خوردن كشمش، غضب را از خود دور كنيد..
كشمش موجب از بين رفتن آب اضافي بدن مي گردد.
كشمش، دهان را خوشبو مي كند.
كشمش، اسپاسم يا گرفتگي عضلاني را كم مي كند.
پس از همين حالا، كشمش را به ماست يا سالاد خود اضافه كنيد و از خوردن آن لذت بريد..

سه شنبه هفدهم 2 1392 19:30

 

در يكي از گفتارها از پيامبر اكرم (ص) به شش امتياز حضرت علي عليه السلام اشاره شده كه سه مورد آن بين پيامبر (ص)و امام علي(ع) مشترك است و سه امتياز مختص امام علي(ع).
رسول اعظم (ص) مي فرمايند:
خداوند)سه امتياز به من داده كه علي (ع)در آن شريك است و سه امتياز به علي (ع) داده كه من در آنها شريك نيستم .
پرسيدند اي رسول خدا آن سه امتياز كه با تو شريك است كدامند؟
حضرت فرمودند:1- پرچم حمد كه علي (ع) علمدار آن است
2- براي من حوض كوثر است كه علي (ع)ساقي آن است
3- اختيار بهشت و جهنم براي من است و علي (ع) تقسيم كننده آنها ست.
اما سه امتيازي كه در آن با علي (ع) شريك نيستم :
1- پدر زني چون من دارد كه من مثل او ندارم
2- زني چون فاطمه (س) دارد كه من مثل او ندارم
3- دو پسر چون حسن وحسين (ع) دارد كه من مثل آن دو ندارم
(مواعظ العدديه ص 128)

 

دسته ها :
سه شنبه هفدهم 2 1392 7:28

حسين غزالي اصفهاني، مدير فروش و بازرگاني مركز تحقيقات رايانه اي قائميه اصفهان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاري رسا در اصفهان در خصوص توليد نرم افزار "زندگي نامه حجر بن عدي" گفت: مركز تحقيقات رايانه اي قائميه اصفهان مثل گذشته و بنا بر رسالتي كه در حوزه توليدات ديني در فضاي مجازي بر عهده گرفته است، در پي اهانت وهابيت و تكفيري هاي كوردل به مرقد مطهر جناب حجر بن عدي در سوريه اقدام به نشر كتاب زندگينامه آن صحابه فداكار رسول خدا صلي الله عليه و آله و اميرالمومنين عليه السلام نموده است.

 

وي در خصوص توليد اين نرم افزار تصريح كرد: پس از اين اتفاق تاسف برانگيز، مركز تحقيقات تصميم گرفت در سريع ترين زمان ممكن به منظور معرفي هر چه بهتر اين صحابي فداكار، مجموعه نرم افزاري زندگي نامه اين صحابي را در فضاي مجازي ارائه كند.

 

دسته ها : قابل توجه
دوشنبه شانزدهم 2 1392 19:54

 

فرازهايي از رهنمودهاي رهبر معظم انقلاب؛

در هر فرصتي به مطالعه كتاب بپردازيد

 حضرت آيت الله خامنه اي با سفارش به مطالعه كتاب در هر فرصتي، فرمود: مردم در كيف يا جيب خود كتاب داشته باشند و در اتوبوس كه نشستند؛ كتاب را باز كنند و بخوانند.

 اين ايامي را كه نمايشگاه كتاب در تهران برگزار مي‏شود، به نظر بنده بايد ˈبهار كتابˈ ناميد. زيرا كتاب حقيقتا مطرح مي‏شود و گروه هاي زيادي از مردم -به ويژه جوانان- سراغ كتابفروش ها مي‏روند. يعني كتابفروش ها، فروشِ خوبي از اين جهت دارند و كتاب هم واقعا به دست مردم علاقه‏مند مي‏رسد.

... من توقعم اين است كه مردم ما كتابخواني را جدي بگيرند. البته جمعي از مردم جدي مي‏گيرند اما همه اين طور نيستند. من مي‏خواهم خواهشي از مردم بكنم و آن اين است كساني كه وقت هاي ضايع‏ شونده‏اي دارند، مثلا به اتوبوس يا تاكسي سوار مي‏شوند، يا سوار وسيله‏ نقليه خودشان هستند و ديگري ماشين را مي‏راند، يا در جاهايي مثل مطب پزشك، در حال انتظار به سر مي‏برند و به ‏هر حال اوقاتي را در حال انتظار به بيكاري مي‏گذرانند، در تمام اين ساعات، كتاب بخوانند.

كتاب در كيف يا جيب خود داشته باشند و در اتوبوس كه نشستند، كتاب را باز كنند و بخوانند. وقتي هم به مقصد رسيدند، نشانه‏اي لاي كتاب بگذارند و باز در فرصت يا فرصت هاي بعدي آن را باز كنند و از همان جا بخوانند. بنده خودم چند جلد قطور از يك عنوان كتاب را در اتوبوس خواندم!

البته قضيه مربوط به قبل از انقلاب است كه چند روزي براي انجام كاري از مشهد به تهران آمده بودم. بنا به دلايلي نمي‏خواهم اسم كتاب را بگويم. وضعيت و فضاي اتوبوس‏هاي آن روزگار براي ما خيلي آزاردهنده بود و نمي‏توانستيم تحمل كنيم. دلم مي‏خواست سرم پايين باشد و خواندن كتاب در چنين وضعيتي بهترين كار بود. ساعتي را كه به اين حالت مي‏گذراندم احساس نمي‏كردم ضايع مي‏شود. آن وقت ها تقريبا يك ساعت طول مي‏كشيد تا آدم با اتوبوس از جايي به جاي ديگر مي‏رفت. بعضي وقت ها اين جابه‏جايي كمتر يا بيشتر هم طول مي‏كشيد. به‏هرحال چنين يك ساعت هايي را احساس نمي‏كردم كه ضايع مي‏شود، چون كتاب مي‏خواندم.

* از مصاحبه رهبر انقلاب در بازديد از نهمين نمايشگاه بين‏المللي كتاب تهران‏ (بيست و دوم ارديبهشت 1375)

يکشنبه پانزدهم 2 1392 8:5

 

اين گياه مفيد به كاهش كلسترول و تري گليسيريد كمك مي كند و علاوه بر اين ، از سرطان نيز جلوگيري مي كند و با عفونتها مبارزه مي كند. سير به كاهش وزن نيز كمك زيادي مي كند.

سير حاوي ماده اي با نام آليسين است كه باعث تندي آن مي شود و علاوه براين حاوي مقداري گوگرد است كه خاصيت ضد باكتري دارد. در واقع آليسين وقتي آزاد مي شود كه سير بصور خام خرد مي شود و وقتي كه سير پخته مي شود اين ماده از بين مي رود. علاوه براين ، سير حاوي آنتي اكسيدانهايي مثل ژرمانيوم، سلنيوم و ويتامين هايي مثل AوC است.

سير مي تواند به كنترل وزن كمك كند. اول از همه،سير بطور موثري به مهار كردن اشتها كمك مي كند. بوي تند سير در واقع مركز سيري در مغز را تحريك مي كند بنابراين احساس گرسنگي كاهش مي يابد.

علاوه براين، سير ميزان حساسيت مغز به هورمون ليپتين كه بوسيله سلولهاي چربي و براي تنظيم اشتها ترشح مي شود را نيز افزايش مي دهد و به اين ترتيب اشتها را كاهش مي دهد.

سير به يك طريق ديگر نيز به كاهش وزن كمك مي كند ، خوردن اين گياه مفيد سيستم عصبي را تحريك مي كندتا هورمونهايي مثل آدرنالين ترشح كند . اين هورمون سرعت سوخت و ساز بدن را افزايش مي دهد و افزايش سرعت متابوليسم به معناي سوزاندن كالري بيشتر است. هرچه كالري بيشتري بسوزانيم كمتر وزن اضافه مي كنيم.

 

يکشنبه پانزدهم 2 1392 8:1

1.كم كردن حجم غذا نه حذف آن

به جاي رعايت رژيم هايي كه شما را از مصرف خوراكي هاي متنوع منع مي كنند، رژيم هاي بهتري را امتحان كنيد. رژيمي كه مي گويد هميشه بخور اما كم بخور. با اين رژيم باعث مي شود تا بيشتر به اين فكر كنيد چه كار بايد كرد نه اينكه چه كاري را انجام ندهيد. اين روند به تدريج باعث ايجاد عادت هاي خوب غذايي مي شود. پس از مدتي، متوجه مي شويد كه غذاها و نوشيدني هاي سالم مصرف مي كنيد و به خوراكي هاي مضر علاقه اي نداريد.

2.مصرف يك سيب در هر روز


براي اينكه كمتر بيمار شويد و اضافه وزن هم پيدا نكنيد، توصيه مي كنيم هر روز يك عدد سيب ميل كنيد. سيب مملو از نوعي فيبر مفيد به نام پكتين است كه روند هضم غذا را كاهش مي دهد و باعث مي شود تا مدت زمان طولاني تري احساس سيري داشته باشيد.

3.روزي 8 ليوان آب بنوشيد

براي كاهش وزن بسيار مهم است كه روزانه 8 ليوان آب به خصوص قبل از صرف غذا بنوشيد. اين روش را «پيش-سيري» مي نامند زيرا باعث مي شود تا معده شما تا حدي پر شود و سريع تر دست از غذا خوردن بكشيد و بيش از حد نياز غذا ميل نكنيد. افرادي كه پيش از شروع غذا آب مي نوشند سريع تر از بقيه لاغر مي شوند.

4.مصرف روزانه روغن برزك

براي كاهش سريع وزن خود مي توانيد روزانه دو قاشق غذاخوري روغن برزك به غذاي خود اضافه كنيد. روغن برزك مملو از فيبر است كه باعث مي شود تا احساس سير بودن داشتن باشيد.

5.شير غيرلبني را جايگزين شير لبني كنيد

شيرهاي چرب كه از گاو تهيه مي شود بيشتر براي رشد كودكان و نوزادان لازم است. بزرگسالان به لاكتوز و هورمون هاي رشد نيازي ندرند. به جاي شيرهاي معمولي، شير سويا مصرف كنيد.

6.مصرف  سبزيجات

به جاي مصرف گوشت حيوانات، سبزيجات مصرف كنيد. گياه خواري علاوه بر سالم بودن، باعث كاهش وزن نيز مي شود. به طور مثال، به جاي مصرف همبرگر، برگر سبزيجات ميل كنيد. به جاي تاكوي مرغ، تاكوي لوبيا بخوريد.

7.روز خود را برنامه ريزي كنيد

برنامه ريزي فقط براي انجام كارها، قرارهاي ملاقات يا مطالعه نيست. شما مي توانيد براي خوراك روزانه خود نيز برنامه ريزي كنيد.

 

دسته ها : مناسبت ها
جمعه سیزدهم 2 1392 7:51

 

 اى بى نشانه‏ اى كه خدا را نشانه‏ اى

هر سو نشان توست، ولى بى نشانه ‏اى

اى روح پر فتوح كمال و بلوغ و رشد

چون خون عشق در رگ هستى روانه‏ اى

با ياد روى خوب تو مى‏ خندد آفتاب

بر خاك خسته رويش گل را بهانه ‏اى

اى ناتمام قصه شيرين زندگى

تفسير سرخ زندگى جاودانه‏ اى

تصوير شاعرانه در خود گريستن

راز بلند سوختن عارفانه‏ اى

هيهات، خاك پاى تو و بوسه ‏هاى ما؟!

تو آفتاب عشق بلند، آستانه‏ اى

در باور زمانه نگنجد خيال تو

آرى حقيقتى بحقيقت فسانه‏ اى

زهراى پاك اى غم زيباى دلنشين

تو خواندنى‏ ترين غزل عاشقانه ‏اى

 

دسته ها : شعر
چهارشنبه یازدهم 2 1392 8:49

 

آهسته باز از بغل پله ها گذشت
در فكر آش و سبزي بيمار خويش بود
اما گرفته دور و برش هاله ئي سياه
او مرده است و باز پرستار حال ماست
در زندگي ما همه جا وول ميخورد
هر كنج خانه صحنه ئي از داستان اوست
در ختم خويش هم بسر كار خويش بود
بيچاره مادرم
هر روز ميگذشت از اين زير پله ها
آهسته تا بهم نزند خواب ناز من
امروز هم گذشت
در باز و بسته شد
با پشت خم از اين بغل كوچه ميرود
چادر نماز فلفلي انداخته بسر
كفش چروك خورده و جوراب وصله دار
او فكر بچه هاست
هرجا شده هويج هم امروز ميخرد
بيچاره پيرزن ، همه برف است كوچه ها
او از ميان كلفت و نوكر ز شهر خويش
آمد بجستجوي من و سرنوشت من
آمد چهار طفل دگر هم بزرگ كرد
آمد كه پيت نفت گرفته بزير بال
هر شب در آيد از در يك خانه فقير
روشن كند چراغ يكي عشق نيمه جان
او را گذشته ايست ، سزاوار احترام :
تبريز ما ! بدور نماي قديم شهر
در ( باغ بيشه ) خانه مردي است باخدا
هر صحن و هر سراچه يكي دادگستري است
اينجا بداد ناله مظلوم ميرسند
اينجا كفيل خرج موكل بود وكيل
مزد و درآمدش همه صرف رفاه خلق
در ، باز و سفره ، پهن
بر سفره اش چه گرسنه ها سير ميشوند
يك زن مدير گردش اين چرخ و دستگاه
او مادر من است
انصاف ميدهم كه پدر رادمرد بود
با آنهمه درآمد سرشارش از حلال
روزي كه مرد ، روزي يكسال خود نداشت
اما قطارهاي پر از زاد آخرت
وز پي هنوز قافله هاي دعاي خير
اين مادر از چنان پدري يادگار بود
تنها نه مادر من و درماندگان خيل
او يك چراغ روشن ايل و قبيله بود
خاموش شد دريغ
نه ، او نمرده ، ميشنوم من صداي او
با بچه ها هنوز سر و كله ميزند
ناهيد ، لال شو
بيژن ، برو كنار
كفگير بي صدا
دارد براي ناخوش خود آش ميپزد
او مرد و در كنار پدر زير خاك رفت
اقوامش آمدند پي سر سلامتي
يك ختم هم گرفته شد و پر بدك نبود
بسيار تسليت كه بما عرضه داشتند
لطف شما زياد
اما نداي قلب بگوشم هميشه گفت :
اين حرفها براي تو مادر نميشود .
پس اين كه بود ؟
ديشب لحاف رد شده بر روي من كشيد
ليوان آب از بغل من كنار زد ،
در نصفه هاي شب .
يك خواب سهمناك و پريدم بحال تب
نزديكهاي صبح
او زير پاي من اينجا نشسته بود
آهسته با خدا ،‌
راز و نياز داشت
نه ، او نمرده است .
نه او نمرده است كه من زنده ام هنوز
او زنده است در غم و شعر و خيال من
ميراث شاعرانه من هرچه هست از اوست
كانون مهر و ماه مگر ميشود خموش
آن شيرزن بميرد ؟ او شهريار زاد
هرگز نميرد آنكه دلش زنده شد بعشق
او با ترانه هاي محلي كه ميسرود
با قصه هاي دلكش و زيبا كه ياد داشت
از عهد گاهواره كه بندش كشيد و بست
اعصاب من بساز و نوا كوك كرده بود
او شعر و نغمه در دل و جانم بخنده كاشت
وانگه باشكهاي خود آن كشته آب داد
لرزيد و برق زد بمن آن اهتزاز روح
وز اهتزاز روح گرفتم هواي ناز
تا ساختم براي خود از عشق عالمي
او پنجسال كرد پرستاري مريض
در اشك و خون نشست و پسر را نجات داد
اما پسر چه كرد براي تو ؟ هيچ ، هيچ
تنها مريضخانه ، باميد ديگران
يكروز هم خبر : كه بيا او تمام كرد .
در راه قم بهرچه گذشتم عبوس بود
پيچيد كوه و فحش بمن داد و دور شد
صحرا همه خطوط كج و كوله و سياه
طوماز سرنوشت و خبرهاي سهمگين
درياچه هم بحال من از دور ميگريست
تنها طواف دور ضريح و يكي نماز
يك اشك هم بسوره ياسين چكيد
مادر بخاك رفت .
آنشب پدر بخواب من آمد ، صداش كرد
او هم جواب داد
يك دود هم گرفت بدور چراغ ماه
معلوم شد كه مادره از دست رفتني است
اما پدر بغرفه باغي نشسته بود
شايد كه جان او بجهان بلند برد
آنجا كه زندگي ،‌ ستم و درد و رنج نيست
اين هم پسر ، كه بدرقه اش ميكند بگور
يك قطره اشك ، مزد همه زجرهاي او
اما خلاص ميشود از سرنوشت من
مادر بخواب ، خوش
منزل مباركت .
آينده بود و قصه بيمادري من
ناگاه ضجه ئي كه بهم زد سكوت مرگ
من ميدويدم از وسط قبرها برون
او بود و سر بناله برآورده از مغاك
خود را بضعف از پي من باز ميكشيد
ديوانه و رميده ، دويدم بايستگاه
خود را بهم فشرده خزيدم ميان جمع
ترسان ز پشت شيشه در آخرين نگاه
باز آن سفيدپوش و همان كوشش و تلاش
چشمان نيمه باز :
از من جدا مشو
ميآمديم و كله من گيج و منگ بود
انگار جيوه در دل من آب ميكنند
پيچيده صحنه هاي زمين و زمان بهم
خاموش و خوفناك همه ميگريختند
ميگشت آسمان كه بكوبد بمغز من
دنيا به پيش چشم گنهكار من سياه
وز هر شكاف و رخنه ماشين غريو باد
يك ناله ضعيف هم از پي دوان دوان
ميآمد و بمغز من آهسته ميخليد :
تنها شدي پسر .
باز آمدم بخانه چه حالي ! نگفتني
ديدم نشسته مثل هميشه كنار حوض
پيراهن پليد مرا باز شسته بود
انگار خنده كرد ولي دلشكسته بود :
بردي مرا بخاك كردي و آمدي ؟
تنها نميگذارمت اي بينوا پسر
ميخواستم بخنده درآيم ز اشتباه
اما خيال بود
اي واي مادرم

 استاد شهريار

 

دسته ها : شعر
چهارشنبه یازدهم 2 1392 8:39

 

امام علي(ع):

زيبايي دانش در نشر آن است، ميوه اش عمل به آن و نگهداريش اين است كه آن را در اختيار اهلش گذاري.

 

دسته ها : حديث
يکشنبه هشتم 2 1392 20:44

دسته ها : مناسبت ها
يکشنبه هشتم 2 1392 8:21

كيست او يار اميرالمومنين
مادر شيران نر، ام البنين
دامنش گلخانه گلهاي ياس
مادر عباس خود حيدر شناس
*‌ * *‌ * * * * *
اي باني اشك و روضه هاي سقا
اي فاطمه ي دوّم بيت مولا
از دامن تو روح ادب را آموخت
آن تشنه ي بي دست كنار دريا
*‌ * *‌ * * * * *
اي مادر چهار كشته ي عاشورا
اي مرثيه خوانِ ماتم  تاسوعا
هر جا كه تو را زينب كبري مي ديد
مي گفت كه اي واي ، نيامد سقا
*‌ * *‌ * * * * *
قـدر تـو گـوي شرف از ناس برد
ارث ادب را ز تــو عبــاس بــرد
جز تو كـه بـر شيـرخدا شيـر زاد؟
جز تو كـه بـر شيـر علي شير داد
*‌ * *‌ * * * * *
منم كه سايه نشين و جود مولايم
كنيز خانه غم ؛ خاك پاي زهرايم
منم كه خانـــه به دوش غــم علي هستم
منم كه همقدم محنت ولي هستم
منم كه شاهد  زخم شكسته ابرويم
انيس گريه به ياس شكسته پهلويم

 

دسته ها : مناسبت ها
چهارشنبه چهارم 2 1392 8:18

 

اگرچه در كربلا نبودي تا حزن هزار دلهرگي را از دوش حسين عليه‏السلام برداري،

امّا در مدينه ايستادي تا نبض عاشورا را در مدينه به جريان اندازي.

 

دسته ها : مناسبت ها
چهارشنبه چهارم 2 1392 8:16

بسياري از مردم معتقدند كه در بعضي از چشم ها اثر مخصوصي است كه وقتي از روي اعجاب به چيزي بنگرد، ممكن است آن را از بين ببرند يا در هم بكشنند، و انسان را بيمار يا ديوانه كنند.

اين باور از نظر عقلي امر محالي نيست. امروزه بسياري از دانشمندان معتقدند كه در بعضي از چشم ها نيروي مغناطيسي خاصي نهفته شده است كه كارايي زياد دارند و حتي با تمرين و ممارست مي توان آن را پرورش داد. خواب مغناطيسي، از طريق همين نيروي مغناطيسي چشم ها انجام شدني است.

در دنيايي كه اشعه ليزر كه نامرئي است، مي تواند كاري كند كه از هيچ سلاح مخرب ديگري ساخته نيست، پذيرش وجود نيرويي در بعضي از چشم ها كه از طريق امواج مخصوصي در طرف مقابل اثر بگذارد، چيز عجيبي نيست. بسياري نقل مي كنند كه با چشم خود افرادي را ديده اند كه داراي اين نيروي مرموز چشم بوده اند و افراد يا حيوانات يا اشيائي از طريق چشم زدن از كار انداخته اند.

يك داستان باورنكردني براي باور كردن
در اين رابطه نقل است كه مردم روستاي «زاغه» از روستاهاي شهرستان ملايرِ استان همدان، در قديم الايام كه مشغول حفر زاغه ها به منظور پناه بردن به آنها بودند، گاه با صخره هاي سنگي بزرگي برخورد مي كردند. مي گويند در اين روستا خانواده اي بودند كه به چشم شور شهرت داشتند، از آنها مي خواستند به زاغه آمده و با اعجاب به آن سنگ بنگرند و به اين ترتيب سنگ ها شكسته مي شدند و آنها به حفر زاغه ها ادامه مي دادند!



پس نه تنها نبايد اصراري در انكار اين امور داشت، بلكه بايد امكان وجود آن را از نظر عقل و علم نيز پذيرفت.

چشم زخم از نظر اسلام
در روايات اسلامي نيز تعبيرات گوناگوني ديده مي شود كه وجود چنين امري را تاييد مي كند. در حديثي مي خوانيم كه اسماء بنت عميس خدمت پيامبر (ص) عرض كرد كه گاه فرزندانِ جعفر(شوهرش) چشم مي زنند. آيا رقيه اي براي آنها بگيريم؟ (منظور از رقيه دعايي است كه مي نويسند و افراد براي جلوگيري از چشم زخم با خود نگه مي داند. آن را تعويذ نيز مي گويند) پيامبر فرمود: آري مانعي ندارد، اگر چيزي مي توانست بر قضا و قدر پيشي گيرد، چشم زخم بود.

در حديث ديگري از اميرالمومنين (ع) آمده است كه پيامبر براي امام حسن(ع) و امام حسين (ع) رقيه گرفت و اين دعا را خواند: « اعيذ كما بكلمات الله التامات وأسمائه الحسنى كلها عامة من شر السامة والهامة ومن شر كل عين لامة ومن شر حاسد إذا حسد ـ»
يعني : شما را مي سپارم به تمام كلمات و اسماي حسناي خداوند از شر مرگ و حيوانات موذي و هرچشم بد و حسود آنگاه كه حسد ورزد. سپس پيامبر نگاهي به ما كرد و فرمود « حضرت ابراهيم (ع) اين چنين براي اسماعيل و اسخاق (ع) تويذ كرد.»

از امام علي (ع) نيز روايت شده است: چشم زخم حق است و توسل به دعا براي دفع آن نيز حق است.

ذكر اين نكته لازم است كه هيچ مانعي ندارد كه اين دعاها و توسل ها به فرمان خداوند، جلوي تاثير نيروي مرموز مغناطيسي چشم ها را بگيرد؛ همان گونه كه دعاها براي بسياري از عوامل مخرب ديگر تاثير مي گذارد و آنها را به فرمان خدا خنثي مي كند.

اهميت مجزا كردن خرافات از چشم زخم با ذكر مثال
اين نيز سزاوار ياداوري است كه قبول تاثير چشم زخم به اين معنا نيست كه به كارهاي خرافي و اعمال عوامانه در اين گونه موارد پناه برده شود كه هم بر خلاف دستور شرع است و هم سبب شك و ترديد افراد ناآگاه به اصل موضوع مي شود؛ همان گونه كه آلوده شدن بسياري از حقايق با خرافات، اين تاثير نا مطلوب را در اذهان گذارده است.



به طور مثال شكستن تخم مرغ براي چشم زخم، از جمله اين خرافات مي باشد .

و اما در مورد اسفند (اسپند) بايد در نظر داشته باشيم كه نه تنها خرافه نبوده بلكه در روايات آمده است كه شياطين را دور مى‏كند (چون ضدعفونى كننده خوبى است و در اخبار از عناصر مضر گاهى به شيطان تعبير شده است). دود آن و خودآن اگر در خانه باشد، باعث محفوظ ماندن خانه و اهل آن از شياطين است و براى چشم‏زخم بى‏تأثير نيست، (بحارالانوار، ح ۶۲، ص ۲۳۳)

همچنين از پيامبر(ص) نقل شده كه بر هر يك از برگ و دانه درخت اسفند ملكي موكل است و با آنها هست تا آن كه بپوسد و ريشه اش و شاخه اش غم و سحر را بر طرف مي كند و در دانه اش، شفاي هفتاد درد است پس مداوا كنيد به اسفند و كندر و در روايت ديگري در مورد اسفند آمده است: شيطان ملعون هفتاد خانه را گرفتار و مبتلا مي سازد ولي خانه اي كه در آن اسفند است از او مصون است. اسفند شفاي هفتاد بيماري است كه آسانترين آنها جذام(خوره) است پس از آن غفلت نورزيد. در كتاب مكارم الاخلاق آمده است كه خوردن اسفند ترس را برطرف و شجاعت را زياد مي كند.

(رجوع كنيد به سفينه البحار، ج۱، ص۵۸۷، انتشارات آستان قدس رضوي)

دسته ها : قابل توجه
چهارشنبه چهارم 2 1392 8:1

 

آمريكايي ها هم اكنون به درك بالاتري از دورويي دولت خود پي برده اند، زيرا نظر سنجي ها نشان مي دهد يك سوم مردم آمريكا از جنگهاي متجاوزانه دولت خود حمايت نمي كنند.

   صراط: عضو كميته تحقيق علمي درباره واقعه يازده سبتامبر(SPINE) در واكنش به محكوميت بمب گذاري هاي بوستون آمريكا از سوي رهبر معظم انقلاب گفت: هر روز آمريكايي‌هاي بيشتري به اين نتيجه مي رسند كه آنچه كه رهبر عالي ايران مي گويد بسيار واقع گرايانه تر و صادقانه تر از آن چيزي است كه آنها از رهبران خود در آمريكا مي شنوند.

كوين برت موسس جمعيت اتحاد بين مسلمين-يهوديان-مسيحيان (MUJCA) در گفت و گو با شبكه تلويزيوني پرس تي وي افزود: آمريكايي ها هم اكنون به درك بالاتري از دورويي دولت خود پي برده اند، زيرا نظر سنجي ها نشان مي دهد يك سوم مردم آمريكا از جنگهاي متجاوزانه دولت خود حمايت نمي كنند.

برت در سال 2004 ضمن تاسيس جمعيت ياد شده هدف خود را از اين اقدام بهبود گفتگوي بين اديان، ارتقا درك متقابل و  بهبود همزيستي بين پيروان اديان الهي بعد از واقعه يازده سبتامبر اعلام كرد.

گفتني است رهبر معظم انقلاب در پي واقعه تروريستي انفجار در مسابقه دو ماراتن بوستون آمريكا در ديدار جمعي از فرماندهان و كاركنان ارتش و خانواده‌هاي آنان با ايشان فرمودند:جمهوري اسلامي ايران به پيروي از منطق اسلام با هرگونه انفجار و كشتار مردم بي‌گناه چه در بوستون آمريكا و چه در پاكستان، افغانستان، عراق و سوريه مخالف است و آن‌را محكوم مي‌كند.
دسته ها : قابل توجه
يکشنبه اول 2 1392 16:40

 

زندگي يك پاداش است نه يك مكافات

فرصتيست كوتاه تا ببالي،بداني،بينديشي،بفهمي و زيبا بنگري و در نهايت در خاطره ها بماني.

 

 

دسته ها : نكته
شنبه سی یکم 1 1392 20:30

 

خدا آن حس زيبايي ست كه در تاريكي صحرا
زماني كه هراس مرگ مي دزدد سكوتت را
يكي همچون نسيم دشت ميگويد
كنارت هستم اي تنها . . .
و دل آرام ميگيرد

 

دسته ها : نكته
جمعه سیم 1 1392 19:18

 

اين چه حرفيست كه در عالم بالاست بهشت
هركجا وقت خوش افتاد همانجاست بهشت
دوزخ از تيرگي بخت درون تو بود
گر درون تيره نباشد همه دنياست بهشت
::

 

دسته ها : نكته
جمعه سیم 1 1392 19:16

 

خدا فقط كسي رو به لبه ي پرتگاه زندگيش مي رسونه كه ميدونه قدرت پرواز رو داره

مشكلات زندگي دليل پرواز است . . .

 

دسته ها : نكته
جمعه سیم 1 1392 19:14




گله’ امام زمان (عليه السلام) از شيعيان

نويسنده شيفتگان از قول حاج محمد علي فشندي مي نويسد: درمسجد جمكران قم اعمال را بجا اورده و با همسرم مي امدم. ديدم اقايي نوراني داخل صحن شده وقصد دارند طرف مسجد بروند. گفتم:” اين سيد در اين هواي گرم تابستان از راه رسيده تشنه است.” ظرف ابي دست او دادم تا بنوشد, پس از انكه ظرف اب را پس داد گفتم :” اقا شما دعا كنيد و فرج امام زمان (ارواحنا فداه) را از خدا بخواهيد تا امر فرجش نزديك گردد.”
فرمود:” شيعيان ما به اندازه اب خوردني ما را نمي خواهند اگر بخواهند دعا مي كنند و فرج ما مي رسد.” اين را فرمود و تا نگاه كردم اقا را نديدم.فهميدم وجود اقدس امام زمان (عج) را زيارت كردم و حضرتش امر به دعا نموده است. نويسنده شيفتگان گويد: چنانچه در اول داستان اشاره كردم در موارد زيادي اين شخص خدمت امام زمان(عج) رسيده, چنانچه در كتاب “داستانهاي شگفت” تاليف ايت الله دستغيب ص ۴۵۳ نيز دو داستان از ايشان ذكر شده,طالبين به انجا مراجعه كنند.

شيفتگان حضرت مهدي ج ۱ ص

دسته ها : انتظار فرج
جمعه سیم 1 1392 11:15

 

امام امت (ره) به عنوان بزرگترين حامي ارتش  فرمان تاريخي و مهمي را صادر فرمودند:

 بسم الله الرحمن الرحيم

ملت شريف و مبارز ايران و فقهم الهه تعالي؛ با اهدا سلام و سپاس از مجاهدت خستگي ناپذير شما ملت شجاع كه اهداف مقدس اسلام را تا آستانه پيروزي رسانديد و دست خيانتگران داخلي و خارجي را به خواست خداي بزرگ قطع كرديد؛ لازم است به تذكرات زير توجه نماييد:

1ـ روز چهارشنبه 29 فروردين روز ارتش اعلام مي شود. ارتش محترم در اين روز در شهرستانهاي بزرگ با ساز و برگ به رژه بپردازند و پشتيباني خود را از جمهوري اسلامي و ملت بزرگ ايران و حضور خود را براي فداكاري در راه استقلال و حفظ مرزهاي كشور اعلام نمايند.

2ـ ملت ايران موظفند از ارتش اسلامي استقبال كنند و احترام برادرانه از آنان بنمايند. اكنون ارتش در خدمت اسلام است و ارتش اسلامي است و ملت شريف لازم است آن را به اين سمت رسماً بشناسند و پشتيباني خود را از آنان اعلام نمايند. اكنون مخالفت با ارتش اسلامي كه حافظ استقلال و نگهبان آن است جايز نيست. ما و شما و ارتش برادرانه بايد براي حفظ و امنيت كشورمان كوشش كنيم و به شرارت اشرار و اخلال مفسدين خاتمه دهيم.

3ـ افراد ارتش موظفند در داخل ارتش حفظ نظم و سلسله مراتب و ضوابط را بكنند. توجه ننمودن به اين مسائل موجب ضعف ارتش اسلامي مي شود و نظام را از هم مي پاشد. سربازان و درجه داران و افسران موظفند با ارتش به طور محبت و برادري رفتار نمايند و از ديكتاتوري كه در رژيم طاغوت بود اجتناب نمايند. ارتش اسلامي بايد با حفظ سلسله مراتب و نظام صحيح اسلامي و اطاعت كامل زيردست از مافوق و رعايت كامل مافوق از زيردست، اداره شود تخلف از اين امر ضد انقلاب است و مورد مؤاخذه خواهد بود.

والسلام عليكم و رحمت الله و بركاته
روح الله الموسوي الخميني
28 فروردين 1358

 

دسته ها : مناسبت ها
پنج شنبه بیست و نهم 1 1392 11:39

 

اللهم عجل لوليك الفرج

 

دسته ها : انتظار فرج
چهارشنبه بیست و هشتم 1 1392 16:32

 

امام مهدي(عج):

اگر شيعيان ما - كه خداوند آنها را به طاعت و بندگي خويش موفق بدارد - در وفاي به عهد و پيمان الهي اتحاد و اتفاق مي داشتند و عهد و پيمان را محترم مي شمردند، سعادت ديدار ما به تأخير نمي افتاد و زودتر به سعادت ديدار ما نائل مي شدند.

 (الإحتجاج للطبرسي ، ج 2 ، ص 499.)

دسته ها : حديث
چهارشنبه بیست و هشتم 1 1392 16:23

 

امام مهدي(عج):

نفع بردن از من در زمان غيبتم مانند نفع بردن از خورشيد هنگام پنهان شدنش در پشت ابرهاست و همانا من ايمني بخش اهل زمين هستم ، همچنانكه ستارگان ايمني بخش اهل آسمانند.

(بحار الأنوار ، ج 53، ص 181.)

 

 

دسته ها : حديث
چهارشنبه بیست و هشتم 1 1392 16:19

 

آخرين ترفندي كه براي سرقت از خودپرداز‌ها به كار گرفته شد مربوط به پنج‌شنبه هفته گذشته مي‌باشد كه توسط مالباخته به سرويس اجتماعي روزنامه جوان گزارش شد. بايد توجه نمود كه زمان در اين شيوه سرقت نقش بسيار مهمي را ايفا مي‌كند زيرا سارقان در ميان روز‌هاي هفته تنها در روز‌هاي پنج‌شنبه نقشه سرقت خود را عملي مي‌كنند. با اين اوصاف در پنج‌شنبه گذشته خانمي تنها كه با اتومبيل خود در گوشه خيابان توقف كرده بود و گويا منتظر كسي بوده، مي‌بيند كه خانم ديگري(سارق)شتابان و به تعجيل وارد اتومبيل او شده و با تهديد چاقو از او مي‌خواهد حركت كند. راننده خانم حركت مي‌كند. بنا به درخواست سارق مقابل يكي از خودپرداز‌ها توقف مي‌كند و راننده با دريافت ۲۰۰هزار تومان كه همان لحظه از خودپرداز مي‌گيرد به انضمام كارت و رمز كارت به سارق، از هم جدا مي‌شوند و خانم مالباخته پس از اين اتفاق سريعاً پليس را در جريان امر قرار داده بود. همانطور كه گفته شد زمان در اين شيوه سرقت، نقش مهمي دارد زيرا روز بعد از سرقت روز جمعه است و مالباخته نمي‌تواند براي مسدود كردن حساب خود و سوزاندن سيمكارت و ساير اقدامات امنيتي به ادارات مراجعه نمايد و دراين فاصله سارق يا سارقان فرصت زيادي براي خريد و در واقع خالي كردن حساب مالباخته و قرباني خود دارند. همانطور كه اين خانم مالباخته توضيح داد روز شنبه كه اقدامات لازم راانجام داده بود براي چك و مسدود كردن حساب خود به بانك مي‌رود و متوجه مي‌شود كه يك ميليون و ۳۰۰ هزار تومان از حسابش كسر شده كه با احتساب ساعت و گوشي تلفن همراه و طلاجات اين خانم دچار ضرري
۵/۲ ميليون توماني شده است.
با اين وجود پليس دو توصيه مهم را حياتي مي‌داند كه براي مقابله با سرقت‌هاي اينچنيني هميشه از قفل بودن درها و بالا بودن شيشه‌ها پشت چراغ قرمز و كلاً در حال حركت يا پشت ترافيك مطمئن شويد و روي گوشي‌هاي تلفن همراه خود، رمز بگذاريد تا اگر گوشي شما به هر دليل دست سارقان و افراد سوءاستفاده‌گر افتاد، امكان سوء استفاده نداشته باشند، ضمن اينكه توصيه‌هاي قبلي پليس را بايد جدي گرفت تا با روابط و اقدامات متقابل با پليس موقعيت‌هاي سوءاستفاده را به صفر برسانيم و در اين رهگذر شاهد عدم سوء‌استفاده‌هايي شويم كه متأسفانه در اكثر موارد حاشيه اين سرقت‌ها با اقداماتي خشن و غير‌اخلاقي و غير‌انساني به پايان مي‌رسد.

 
دسته ها : قابل توجه
چهارشنبه بیست و هشتم 1 1392 16:3

 

به گزارش خبرگزاري بين‌المللي قرآن(ايكنا) شعبه يزد، به نقل از روابط عمومي كانون‌هاي فرهنگي ـ هنري مساجد يزد، محمدحسن معنويت، مديرمسئول كانون فرهنگي ـ هنري شهيد ساداتي يزد از برگزاري مسابقه سراسري سبك زندگي در سيره فاطمي خبر داد.

وي افزود: اين مسابقه به‌صورت سراسري برگزار مي‌شود و علاقه‌مندان مي‌توانند با مراجعه به پايگاه اينترنتي effat.ir نسبت به ثبت نام و شركت در اين مسابقه اقدام كنند.

اين مسئول ادامه داد: سوالات اين مسابقه از كتاب مسئله حجاب استاد شهيد مطهري است و علاقه‌مندان تا 10 ارديبهشت‌ماه فرصت دارند تا پاسخ سؤالات را ارسال و از جوايز ازنده اين مسابقه بهره‌مند شوند.

وي اظهار كرد: به 14 نفر از كساني كه پاسخ‌هاي صحيح را ارئه كنند به قيد قرعه جوايز ارزنده‌اي اهدا خواهد شد. اسامي برندگان نيز 11 ارديبهشت‌ماه همزمان با ميلاد حضرت زهرا(س) و شب شهادت استاد مطهري از طريق سامانه جامع عفاف و حجاب اعلام مي‌شود.

 

دسته ها :
چهارشنبه بیست و هشتم 1 1392 10:15

 

چه تعبيري خدا در نقطه دارد

كه تفسيري جدا هر نقطه دارد

به تعداد بهار عمر زهرا(س)

همين اندازه كوثر نقطه دارد

 

دسته ها : شعر
سه شنبه بیست و هفتم 1 1392 18:42

 

به گزارش فارس، از ساعت 14 ديروز تا هم‌اكنون، هفت زلزله در استان يزد ثبت و گزارش شده كه نخستين زلزله به قدرت 2.4 ريشتر در ساعت 14 و دو دقيقه در منطقه بهاباد در عمق 16 كيلومتري زمين رخ داده است.

زلزله بعدي نيز در ساعت 14 و 19 دقيقه در منطقه بافق و در عمق 10 كيلومتري زمين به قدرت دو ريشتر رخ داده است.

ابركوه يزد نيز در عرض جغرافيايي 31.57 و طول جغرافيايي 53.10 و در عمق 10 كيلومتري زمين، زلزله 1.8 ريشتري را در ساعت 19 و 30 دقيقه تجربه كرد.

همچنين در منطقه خرانق در ساعت 20 و 53 دقيقه، زلزله‌اي به قدرت 1.8 ريشتر در عمق 10 كيلومتري زمين رخ داد.

اين زلزله‌ها گرچه قدرت چنداني ندارند اما امروز هم سه مرتبه مناطق مختلف استان يزد را لرزاندند.

نخستين زلزله امروز در منطقه ساغند در ساعت 13 و 48 دقيقه به بزرگي 2.3 ريشتر در  عمق 14 كيلومتري زمين و زلزله بعدي نيز در ساعت 13 و 57 دقيقه در منطقه بهاباد به قدرت 2.3 ريشتر رخ داد.

آخرين زلزله ثبت و گزارش شده امروز استان يزد نيز مربوط به ساعت 14 و 48 دقيقه در عرض جغرافيايي 31.75 و طول جغرافيايي 55.39 شهرستان بافق در عمق 12 كيلومتري زمين به قدرت 2.2 به وقوع پيوسته است.

مسئولان استان يزد بارها اين استان را جزو مناطق زلزله خيز كشور معرفي كرده‌اند و معتقدند در استان يزد روزانه به طور ميانگين پنج زلزله كوچك و بزرگ به وقوع مي‌پيوندد.

 

دسته ها : قابل توجه
سه شنبه بیست و هفتم 1 1392 18:31

 

مو مانند ديگر اعضاي بدن براي سالم ماندن به تغذيه مناسب نياز دارد. موهاي خشك و شكننده كه ظاهر زننده اي نيز دارد نيازمند تقويت و مراقبت است كه اين كار از طريق مصرف غذاهاي مناسب امكان پذير است.

تخمه كدو:اين دانه يكي از بهترين تقويت كننده هاي مو است و منبع عالي روي و ويتامين A به حساب مي آيد. ويتامين B موجود در آن شامل بيوتين نوعي ماده مغذي لازم براي تقويت مو است كه مانع نازكي و شكنندگي مو مي شود.

هويج: داراي بالاترين ميزان بتاكاروتن است. ويتامين A براي داشتن موهاي براق و پوست سالم لازم است.

ترب: اين گياه سرشار از ويتامين C، سيليكون و سولفور است.

مخمر غذايي: اين نوع مخمر كه روي ملاس نيشكر رشد مي كند عاري از گلوتن و حاوي تركيبي از اسيد آمينه (پروتئين) و ويتامين هاي گروه B است. علاوه بر آن داراي پروتئين كامل است كه براي تقويت موها ضروري است.

خيار: خيار سرشار از سيليكون است كه موها را براق، ضخيم، قوي و سالم مي كند.

دوشنبه بیست و ششم 1 1392 13:38

 

علائم و نشانه‌هاي سردرد ميگرني چيست ؟

سردرد ميگرني شامل دو دسته اصلي است: 1- سردرد بدون علائم عصبي (بدون اورا) 2- سردرد با علائم عصبي (با اورا)

 در 20 درصد موارد سردرد ميگرني با علائم عصبي به‌نام اورا همراه است كه به آن ميگرن با اورا مي‌گويند. علائم عصبي (اورا) چشمي شامل اختلال بينايي به‌صورت رويت فلاش، لكه‌هاي نوراني، خطوط زيگ‌زاگ و تغيير در قدرت بينايي به‌صورت لكه در وسط ميدان بينايي و اختلال ديد يك نيمه ميدان بينايي است. بي‌حسي و كرختي انگشتان، لب و صورت و گاهي فلج موقت اندام نيز جزو علائم عصبي (اورا) قبل از سر درد است. اين علائم 20 دقيقه طول مي‌كشد و پس از اتمام اين علائم سردرد بيماران شروع مي‌شود. سردرد ميگرني ضربان‌دار با شدت متوسط تا شديد است؛ به‌طوري كه فرد قادر به كار كردن و فعاليت نخواهد بود و معمولاً در بيداري و كمتر در خواب رخ مي‌دهد. مدت زمان حمله سردرد چهار تا 72 ساعت (80 درصد همراه باتهوع و 50 درصد همراه با استفراغ) است. علاوه بر اين 10 تا 20 درصد موارد با اشك ريزش و آبريزش از بيني همراه است. 60 درصد افراد مبتلا به ميگرن قبل از سردرد علائمي مثل تغييرات خلق (افسردگي، عصبانيت)، خستگي، تحريك پذيري، درد عضلات و بي‌اشتهايي، اسهال و يا يبوست دارند. گاهي اين علائم تا 24 ساعت پس از حمله سردرد ادامه مي‌يابد.

رعايت چه مواردي مي‌تواند به كاهش حملات سردرد ميگرني كمك كند؟

 خواب منظم، رعايت رژيم غذايي مناسب، ورزش هوازي منظم، عدم‌مصرف داروهاي تشديد‌كننده ميگرن مثل داروهاي هورموني، ضد‌بارداري، داروهايي مثل نيتريك اسيد مي تواند به كاهش حملات كمك كند. علاوه بر اين، براي درمان‌هاي غيردارويي نيز مي‌توان از روش‌هاي طب سوزني، طب سنتي، بيوفيدبك و رفتاردرماني در بعضي موارد در درمان بيماران ميگرني استفاده كرد. در بيماران با سردرد ميگرني كه با داروهاي پيشگيري‌كننده براي سه ماه پاسخ نداده باشد تزريق آمپول سم بوتولونيوم (يا همان آمپول بوتاكس يا آمپول dysport ) در عضلات قدام و خلف سر وكنار سر ممكن است حملات سردرد را كاهش دهد.

دوشنبه بیست و ششم 1 1392 9:42

 

"متحير " درست مي گه .راستي چرا سيستم تبيان اين طوري شده؟

 

دسته ها :
يکشنبه بیست و پنجم 1 1392 20:29

 

نيمه شب تابوت را برداشتند

بار غم بر شانه ها بگذاشتند

هفت تن دنبال يك پيكر روان

وز پي آن هفت تن ،هفت آسمان

اين طرف خيل رسل دنبال او

آن طرف احمد به استقبال او

ظاهرا تشييع يك پيكر ولي

باطنا تشييع زهرا و علي(ع)

ايام فاطميه بر محبين آن حضرت تسليت باد

 

دسته ها : مناسبت ها
يکشنبه بیست و پنجم 1 1392 11:2

 

ديگر آن خنده زيبا به لب مولا نيست

همه هستند ولي هيچ كسي زهرا نيست

قطره اشك علي تا به ته چاه رسيد

چاه فهميد كسي همچو علي تنها نيست

 

دسته ها : مناسبت ها
يکشنبه بیست و پنجم 1 1392 10:58

 

 لياقتي نيست از سوي من ، اما كرامتي هست از سوي او و اجازه اي ، كه «مادر» خطابش كنم...

اصلاً مگر نه اينكه در زيارت ايشان آمده "السَّلَامُ عَلَيْكِ يَا أُمّ الْمُؤْمِنِينَ" ؟! پس اجازه دارم بگويمش ؛ "مادر"...

روضه خوان مي گويد «مادر» را ، مادرم را ، جلوي چشم همسرش ، پدرم ، همان كه پيامبر فرمود "انأ و علي أبوا هذه الامة" ، همان كه علي اعلي بود ، همان كه فاتح خيبر بود ، همان كه پهلوان عرب بود ، همان كه اسدالله بود ، همان كه يدالله بود ، همان كه دستش بسته بود، كتك زده اند...

مي گويد ظلم كرده اند و تازه اين آغاز ظلم بوده ، آغاز مصايب بوده... راست مي گويد. از در شكستن و خانه آتش زدن بود كه به خيمه آتش زدن رسيد.سيلي زدن ها را تازه آغاز كرده اند.ظلم ها شروع شده...تنهايي علي ، گريه هايش بر چاه ، تنهايي حسن ، لخته هاي جگرش در طشت ، تنهايي حسين ، پاره هاي جگرش در صحرا ، در كربلا ، اِرباً اِربا... همه از اينجا شروع شد...

چه مصيبت هايي !

 نميشود كه دست روي دست گذاشت و فقط گريه كرد.

 خدايا كمكم كن.راهي نشانم بده...

خدا ميگويد مگر نگفتم به تان كه چه كنيد ؟! چه بخواهيد؟! مگر زيارت نميخوانيد عاشورايي؟! مگر در زيارت عاشورا نگفتم كه چه كنيد؟!

راست مي گويد.خدا را ميگويم.يادمان داده كه چه كنيم.چه بخواهيم.آنجا كه از مصيبت مي گويد.از زبان ما مي گويد.مي گويد كه اينطور بگوييد. اينطور بخواهيد.

دلسوخته ي غم ها و مصيبت ها اينطور ميگويد : " يا اَباعَبْدِاللَّهِ لَقَدْ عَظُمَتِ الرَّزِيَّةُ وَ جَلَّتْ وَ عَظُمَتِ الْمُصيبَةُ بِكَ عَلَيْنا وَ عَلى جَميعِ اَهْل ِالاِْسْلامِ..." چه مصيبت بزرگي...

بعد از آن مي گويد "فَلَعَنَ اللَّهُ اُمَّةً اَسَّسَتْ اَساسَ الظُّلْمِ وَ الْجَوْرِ عَلَيْكُمْ اَهْلَ الْبَيْتِ وَ لَعَنَ اللَّهُ اُمَّةً دَفَعَتْكُمْ عَنْ مَقامِكُمْ و َاَزالَتْكُمْ عَنْ مَراتِبِكُمُ الَّتى رَتَّبَكُمُ اللَّهُ فيها..." خدا لعنت كند باعث و باني اش را...

حالا موضع گيري ميكند دربرابرشان ، در برابر ظالمان " بَرِئْتُ اِلَى اللَّهِ وَ اِلَيْكُمْ مِنْهُمْ وَ مِنْ اَشْياعِهِمْ وَ اَتْباعِهِمْ وَ اَوْلِياَّئِهِم يا اَباعَبْدِاللَّهِ اِنّى سِلْمٌ لِمَنْ سالَمَكُمْ وَ حَرْبٌ لِمَنْ حارَبَكُمْ اِلى يَوْمِ الْقِيامَةِ..."

بعد از ذكر عظمت مصيبت و لعن و اعلام بيزاري از بانيان اين ظلم عظيم ، باز فضاي غم و اندوه خود را نشان مي دهد و سختي و سنگيني بار اين غم عظيم را بار ديگر يادآور مي شود "بِاَبى اَنْتَ وَ اُمّى لَقَدْ عَظُمَ مُصابى بِكَ" پدر و مادرم به فدايت ، مصيبتت كمرم را شكست...

اما حالا...

اينجا شاه بيت اين غزل الهي است.اينجا كه از غم و مصيبت و درد و سوز و ناله گفته ، اينجا كه بهم ريخته و شاكي شده ، حالا ميخواهد واكنش نشان بدهد ، ميخواهد بگويد ، بخواهد ، از خدا... "فَاَسْئَلُ اللَّهَ الَّذى اَكْرَمَ مَقامَكَ وَ اَكْرَمَنى بِكَ اَنْ يَرْزُقَنى طَلَبَ ثارِكَ مَعَ اِمامٍ مَنْصُورٍ مِنْ اَهْلِ بَيْتِ مُحَمَّدٍ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ و َآلِهِ" خدايا روزي ام كن كه بهمراه امام منصور ، امام منتقم ، امام زمان ، من هم باشم و برويم و انتقام بگيريم ، خونخواهي كنيم براي حسين ، براي پدرانمان براي مادرمان.اللهم الرزقنا...

آري جواب اين است.واكنش اين است."انتقام گيري"...

اصلاً هرجا ظلم ها را شمردي ، نامردي ها را شنيدي بايد در آخر به "انتقام" برسي.به امام منتقم برسي.هرجا از حسن و حسين و مظلوميت هايشان گفتي ، بايد منتقم بخواهي.مگر نه اينكه در ندبه ي جمعه ها ميخوانيم "اَينَ الحسن و الحسين،اَينَ اَبناءَالحسين..." تا ميرسيم به "اَينَ الطالبُ بِدَمِ المقتولِ بِكربلا..." ...

آري.«انتقام»...

البته نه آن انتقامي كه در ذهن و تعبير ماست.نه آن انتقامي كه ما معني ميكنيم.كه عبارت است از خالي كردن حرص و كينه ي خود و انجام ظلم متقابل در برابر ظلم...

نه.العياذ بالله ، امام معصوم ، انسان كامل كه مثل مانيست كه بخواهد از روي حرص كينه ي شخصي و جهت التيام نفس عمل كند.

نه.منظور آن انتقامي است كه خدا در كتابش از آن حرف زده.آنجا كه در چهارمين آيه از سوره ي آل عمران مي گويد "من قبلُ هُدَيً للناس و انزل الفرقان،اِنَّ الذين كفروا بآياتِ الله ، لَهُم عذابٌ شديد،والله عزيزٌ ذوانتقام" يعني كيفر كافران بعد از آنكه با آمدن فرقان ، حق و باطل مشخص و همه چيز بر همه كس روشن شد.كه اين انتقام چيزي جز عدالت نيست...

امام منتقم ، انتقام گيرنده و مجازات كننده ي جبهه ي باطل است.جبهه ي بدي ها ، جبهه ي نامردي ها...

آري اين چنين است...

خوب راهكاري نشانم داد خدا ... اينكه بعد از شنيدن روضه و اشك و آه ، انتقام گيري بخواهم...

حالا مي فهمم كه آن نوجوان بسيجي كه شب عمليات زيارت عاشورا ميخواند و سربند يامهدي مي بست ، پشت لباس خاكي اش مينوشت " مي روم تا انتقام سيلي زهرا بگيرم " و دل را به دريا ميزد و عاشقانه پا به ميدان ميگذاشت ، چه فهميده بود از زيارت عاشورا...

فهميده بود كه بايد انتقام بخواهيم.بخواهيم تا بيايد و ...

اما هنوز نيامده و هنوز محقق نشده آن انتقام.و ما همچنان منتظريم...

تمام عشقمان اين است كه «مادر» صدايش كنيم. 

همچنان منتظريم...

هنوز منتظر منتقمِ پشت ابرِ آن ماه بانويي هستيم

كه نه پشت ابر كه در پشت «در» ناله ي مظلوميت سر داد...

ما منتظر منتقم فاطمه هستيم.

ghatreh.com

 

دسته ها : مناسبت ها
شنبه بیست و چهارم 1 1392 11:31

 

از اشعار فارسى اقبال در اين باره

مريم از يك نسبت عيسى عزيز  ***  از سه نسبت حضرت زهرا(س) عزيز
نور چشم رحمه للعالمين  ***  آن امام اولين و آخرين
آنكه جان در پيكر گيتى  دميد ***  روزگار تازه آيين آفريد
بانوى آن تاجدار اهل أتى  ***  مرتضى مشكل گشا، شيرخدا
پادشاه و كلبه اى ايوان او  ***  يك حسام و يك زره سامان او
مادر آن مركز پرگار عشق  ***  مادر آن كاروان سالار عشق
آن يكى شمع شبستان حرم  ***  حافظ جمعيت خير الامم
تا نشيند آتش پيكار و كين  ***  پشت پا زد بر سر تاج نگين
در نواى زندگى سوز از حسين(ع)  ***  اهل حق حرّيت آموز از حسين(ع)
سيرت فرزندها از امّهات  ***  جوهر صدق و صفا از امّهات
مزرع تسليم را حاصل بتول  ***  مادران را اسوه كامل بتول
بهر محتاجى دلش آنگونه سوخت  ***  با يهودى چادر خود را فروخت
نورى و هم آتشى فرمانبرش  ***  كه رضايش در رضاى شوهرش
آن ادب پرورده ى صبر و رضا  ***  آسياگردان و لب قرآن سرا
گريه هاى او ز بالين بى‌نياز  ***  گوهر افشاندى بدامان نماز
اشك او برچيد جبرئيل از زمين  ***  همچو شبنم ريخت بر عرش برين
رشته ى آيين حق زنجير پاست  ***  پاس فرمان جناب مصطفى است
ورنه گرد تربتش گرديدمى  ***  سجده ها بر خاك او پاشيدمى
 
 
 
دسته ها : شعر
جمعه بیست و سوم 1 1392 20:28

 

ايام سوگواري حضرت زهرا(س) رو ميگذرونيم .ان شاالله كه ايشان ازهمه قبول كنن.

اهميت بزرگداشت ايام فاطميه كمتر از عاشورا نيست.

بايد در هر كوي و برزني  علم عزاي حضرت فاطمه زهرا(س) برپا باشه و همچنين  به بانوي اسوه ي دو جهان قول بديم تا حد امكان عملا از ايشون پيروي كنيم .

حداقل "دعا براي ديگران "رااز ايشون بياموزيم .چرا كه آن حضرت براي كساني دعا مي كردند كه ايشان را حتي از گريه بر پدرشان رسول خدا (ص)منع مي نمودند.كه "يا روز گريه كن يا شب".

حكايت " الجار ثم الدار"را حتما همه شنيده ايد.

التماس دعا

 

 

جمعه بیست و سوم 1 1392 20:10

حضرت زهراي مرضيه سلام الله علي‌ها است آن بزرگوار با آن مهرباني وصف ناپذير به قدري ديگران را دعا مي‌كرد كه گويي براي خودش اصلا دعا نمي‌كرد و وقتي از او سؤال مي‌شد: چرا فقط ديگران را دعا مي‌كنيد؟ چرا خودتان را دعا نمي‌كنيد؟ مي‌فرمود: الجار ثم الدار!

بدون شك يكي از مهم‌ترين بخش‌هاي نماز شب همان دعاي براي غير و طلب مغفرت براي 40 مؤمن است. كه مؤمن با اين نوع عبادت نه تنها كمتر در چاله‌ي حسادت و كينه و سوء ظن و... اسير مي‌شود بلكه مهرباني و كرامت با روح او قرين مي‌شود.
امام باقر(عليه السلام): سريع‌ترين دعا براي اجابت دعا براي برادر ديني است كه هم دعا در غياب او باشد و هم اول براي او دعا كند. در اين صورت فرشته‌اي كه بر او گمارده شده ، به اين دعا آمين گويد و به دعا كننده گويد براي تو باد دوبرابرش
دعا
در بين خلائق پاك‌ترين و خوبترين و محبوب‌ترينشان را زودتر و بيشتر دعا كنيم و بگوييم : اللهم كن لوليك الحجه بن الحسن صلواتك عليه و علي آبائه...

حضرت زهراي مرضيه سلام الله علي‌ها است آن بزرگوار با آن مهرباني وصف ناپذير به قدري ديگران را دعا مي‌كرد كه گويي براي خودش اصلا دعا نمي‌كرد و وقتي از او سؤال مي‌شد: چرا فقط ديگران را دعا مي‌كنيد؟ چرا خودتان را دعا نمي‌كنيد؟ مي‌فرمود : الجار ثم الدار!

در اين موضوع روايت بسياري موجود است :

1. قال الامام الباقر عليه السّلام:

اَسرعُ الدعاءِ نُجحا للاجابة، دعاءُ الاخ لاخيه به ظهر الغيب يَبدا بالدعاء لاخيه فيقول له ملكٌ موكلٌ به آمين ولك مِثلاه.

امام باقر(ع) : سريع‌ترين دعا براي اجابت دعا براي برادر ديني است كه هم دعا در غياب او باشد و هم اول براي او دعا كند. در اين صورت فرشته‌اي كه بر او گمارده شده ، به اين دعا آمين گويد و به دعا كننده گويد براي تو باد دوبرابرش.

2. قال الامام الصادق عليه السّلام:

دعاءُ المومن للمومن يدفع عنه البلا و يُدِرُّ عليه الرزق.

امام صادق(ع) : دعاي مومن در حق مؤمن بلا را از او دور مي‌كند و روزيش را زياد مي‌گرداند.

دسته ها : حديث
جمعه بیست و سوم 1 1392 16:29

تسبيح به جاي خدمتكار :
فاطمه زهرا عليهاسلام در منزل اميرالمؤمنين علي عليه السلام زحمت زيادي را متحمل مي شد. روزي اميرالمومنين به رسول خدا عرض كرد:« يا رسول الله، دخترت فاطمه آن قدر با مشك براي منزل آب آورده، گندم و جو دستاس كرده، خانه را نظافت كرده و زير ديگ را هيزم افروخته كه صدمات شديدي بر او وارد شده. اگر ممكن است خدمتكاري براي او بفرستيد.»
رسول خدا فرمود:« من چيزي به شما مي‌آموزم كه از خدمتكار بهتر باشد: پيش از خواب، 33 بار تسبيح و 33 بار تحميد و 34 بار تكبير بگوييد.»

توضيح: از اين حديث شريف مي توان دريافت كه اگر انسان به سوي خداوند رو كند و از او كمك بگيرد، كارهايش سهل و آسان مي‌گردد و از زحمات طاقت‌فرسا رهايي يابد.

-- تسبيح حضرت زهرا بهترين عبادت: امام باقر عليه السلام مي‌فرمود:« خداي تعالي با چيزي بهتر از تسبيح حضرت زهرا تمجيد و عبادت نشده است زيرا اگر بهتر از آن چيزي بود، رسول خدا آن را به فاطمه عليهاسلام مي آموخت.»

-- اهميت تسبيح حضرت زهرا عليهاسلام: امام صادق عليه السلام مي‌فرمود:« تسبيح فاطمه زهرا بعد از هر نماز، نزد من از هزار ركعت نماز در هر روز محبوب‌تر است.»
و نيز مي‌فرمود:« تسبيح زهرا عليهاسلام صد ذكر است ولي در ميزان سنجش اعمال، هزار ذكر محسوب مي‌گردد، شيطان را دور و خداي تعالي را راضي مي كند. ما همانطور كه به بچه‌هاي خود دستور مي دهيم نماز بخوانند، دستور مي دهيم تسبيح فاطمه را بگويند. كسي كه تسبيح فاطمه زهرا را درست بعد از نماز واجب و قبل از برخاستن از سجاده بگويد، و آن را به گفتن لااله الا الله ختم كند، خداي تعالي او را مي آمرزد.»

-- دستور تسبيح حضرت زهرا : امام صادق عليه السلام فرمود:« تسبيح حضرت زهرا به اين صورت است: 34 بار الله اكبر، 33 بار الحمدلله، 33 بار سبحان الله.»

-- تسبيح تربت : فاطمه عليهاسلام تسبيحي با نخ پشمي درست كرده بود و با آن ذكرها را شماره مي كرد. وقتي كه حمزه عليه السلام شهيد شد، حضرت زهرا از خاك آن شهيد تسبيحي ساخت. و اين بود تا امام حسين عليه السلام به شهادت رسيد. از آن پس از تربت پاك حسين عليه السلام تسبيح ساخته مي‌شد و امام صادق عليه السلام مي‌فرمود:« ثواب ذكر با تسبيح تربت امام حسين 70 برابر است.»

منابع:

  • بحار الانوار، ج 43، ص 82، ح 64.
  • بحار الانوار، ج 85، ص 331 تا 335 و 328.
دسته ها :
جمعه بیست و سوم 1 1392 16:7

 

در حاشيه مراسم خاكسپاري مرحوم يحيي‌زاده بخشي از وصيت‌نامه وي از سوي فرزندش قرائت شد.

يحيي‌زاده در اين وصيت‌نامه ضمن درود بر شهيدان و رزمندگان اسلام و هشت سال دفاع مقدس و گراميداشت ياد و خاطره بنيانگذار انقلاب اسلامي آورده بود؛ از همه مردم شريف مي‌خواهم دست از حمايت ولايت فقيه بر ندارند و همواره پشتيبان و حامي ولايت فقيه و پيرو رهبري باشند.

وي در بخشي از اين وصيت‌نامه خطاب به اصحاب رسانه آورده بود، اصحاب رسانه با رعايت مصالح نظام در دام بيگانگان نيفتند.

وي همچنين از طلاب و روحانيون خواسته بود تا از هر فرصتي كه در اختيار دارند در راه علم اندوزي و عمل صالح بهره گيرند.

يحيي‌زاده خطاب به مردم حوزه انتخابيه خود آورده بود، از مردم تفت و ميبد نيز استدعا مي‌كنم تا اگر قصور و كاستي بوده است، مرا ببخشند و اگر حقي از من دارند عاجزانه درگذرند.

روحش شاد

دسته ها : مناسبت ها
پنج شنبه بیست و دوم 1 1392 1:26

 

از ديروز وضعيت ارسال مطالبم به هم ريخته و نمي دونم ارسالو كه مي زنم مطالب كجا مي ره ؟

اميدوارم درست بشه و ديگه تكرار نشه.

 

 

دسته ها :
چهارشنبه بیست و یکم 1 1392 14:40

 

سه روز در استان بوشهر عزاي عمومي اعلام شد

هموطنان عزيز ما را در غم خود شريك بدانيد

 

دسته ها : مناسبت ها
چهارشنبه بیست و یکم 1 1392 7:53

 

هموطنان بوشهري تسليت عرض مي كنيم

 

دسته ها : مناسبت ها
چهارشنبه بیست و یکم 1 1392 7:24

 

روز ملي فناوري هسته اي و تاريخچه آن

 20 فروردين ماه سال 1385 خبر دستيابي ايران به فن آوري غني سازي اورانيوم و راه اندازي يك زنجيره كامل غني سازي در نطنز اعلام شد. در پي اين خبر با تصويب شوراي عالي انقلاب فرهنگي، به پاس قدرداني از تلاش هاي افتخار آميز دانشمندان جوان ايران اسلامي، بيستم فروردين ماه، مقارن با تكميل چرخه سوخت هسته اي در تقويم رسمي ايرانيان روز ملي فن آوري هسته اي نام گرفت.

فناوري هسته اي

 

اين فن آوري در برگيرنده بسياري از علوم مهندسي و پايه است و در حال حاضر منحصراً در اختيار تعداد كمي از كشورهاي جهان است. اهميت كسب اين فن آوري موجب جهش علمي و در همه زمينه هاي علمي و صنعتي در كشورمان شده است.

جمهوري اسلامي ايران در يك سال گذشته و پس از رفع تعليق دو سال و نيمه فعاليت هاي هسته اي مرتبط با چرخه سوخت تا كنون دو زنجيره 164 تايي از دستگاه هاي سانتريفيوژ را نصب و راه اندازي نموده و در حال تكميل زنجيره 3000 تايي سانتريفيوژ براي رسيدن بر توليد نيمه صنعتي سوخت هسته اي نيروگاه در سايت نطنز است.

اين موفقيت بزرگ در فن آوري هسته اي بيش از هر چيز مرهون تصميمات و سياستهاي مدبرانه و دورانديشانه اي بوده است كه توسط مسئولان عالي رتبه نظام در رفع تعليق از تأسيسات هسته اي كشورمان صورت گرفته است و نشان داد كه پايداري، مقاومت در مقابل خواسته نامشروع ديگران، خودباوري و اعتماد نيروهاي خلاق كشور مي تواند قله هاي دانش پيشرفته هسته اي در حداقل زمان ممكن فتح شود.

 

دسته ها : مناسبت ها
سه شنبه بیستم 1 1392 18:11

 

20 فروردين روز ملي فن آوري هسته اي مبارك باد

 همچنين روز هنر انقلاب اسلامي

(سالروز شهادت سيد مرتضي آويني گرامي باد)

 

دسته ها : مناسبت ها
سه شنبه بیستم 1 1392 18:6

 

 

سالمندي و سلامت شعار امسال سازمان بهداشت جهاني

 

 

سه شنبه بیستم 1 1392 8:1

 

بنا به اذعان متخصصان فشارخون بالا از مهم‌ترين عوامل خطر بروز بيماري‌هاي قلبي، سكته مغزي و البته بيماري‌هاي كليوي است. اين درحاليست كه بيماري‌هاي قلبي عروقي اولين علت مرگ دنيا هستند و طبق اعلام سازمان جهاني بهداشت در سال 2005، بيماري‌هاي قلبي – عروقي 17.5 ميليون نفر قرباني داشته كه 30 درصد كل مرگ‌هاي دنيا را شامل مي‌شود و پيش بيني مي‌شود اين رقم تا سال 2030 به 23 ميليون نفر افزايش يابد.

بررسي‌هاي انجام شده در سال 83 و در 29 استان ايران نيز نشان مي‌دهد كه بيماري‌هاي قلبي – عروقي 138هزار قرباني گرفته است؛ يعني حدود 378 نفر در روز كه البته متوسط سن مرگ ناشي از اين بيماري‌ها حدود 69 سال بوده و اين بررسي‌ها حاكي از آن است كه اولين علت مرگ در كشور در سال 83، بيماري‌هاي قلبي – عروقي بوده است.

زندگي مدرن امروزي، كودكان را در معرض عوامل خطري مانند رژيم غذايي كم كالري و غني از نمك، چربي‌هاي مضر غذايي و قند، بازي‌هاي كامپيوتري كه خود مشوق كم تحركي هستند و همچنين تبليغات مشوق مصرف دخانيات در برخي كشورها، قرار مي‌دهد. بر اين اساس با نگاهي به دوران زندگي، كودكان در آينده در معرض افزايش خطر پرفشاري خون و بيماري‌هاي قلبي – عروقي ناشي از آن هستند. بر همين اساس است لزوم اتخاذ تدابير و راهكارهاي مناسب براي مقابله با اين مشكل بهداشتي از اهميت ويژه‌اي برخوردار است. از طرف ديگر همانطور كه از شعار روز جهاني بهداشت امسال برمي‌آيد، اقدامات مربوط به سلامت قلب و عروق، همه افراد يك خانواده، جامعه و بويژه سياستگزاران و برنامه‌ريزان كشورها را در برمي‌گيرد تا به اين ترتيب افراد براي انجام شيوه‌هاي برخورداري از قلب و عروقي سالم توانمند شوند. بنابراين شايسته است كه بيش از پيش به”فشار خون" به عنوان سومين علت مرگ دنيا و بيشترين علت مراجعه به مراكز درماني، در برنامه‌هاي مراقبت‌هاي بهداشتي توجه شود؛ چرا كه با توجه و تمركز بر اين بيماري، علاوه بر آنكه گامي جدي در بهره‌مندي از جامعه‌اي سالم برداشته مي‌شود، از هزينه‌هاي سنگين درمان بيماري‌هاي قلبي – عروقي نيز جلوگيري مي‌شود.

 

 

سه شنبه بیستم 1 1392 7:51

 

امام رضا(ع) مي فرمايند:

"بزرگترين عبادت،انديشه در وظيفه است."

 

دسته ها : حديث
دوشنبه نوزدهم 1 1392 12:59

 

دوست خوبم،

زياد كار كردن مهم نيست،

درست كار كردن مهم است.

 

دسته ها : نكته
دوشنبه نوزدهم 1 1392 12:53

 

اولين نكته اين كه بايد در هنگام استفاده از سير در ذهن داشته باشيد ميزان تازگي و طراوت آن است. براي استفاده از سير بهتر است تازه ترين آن ها را انتخاب كنيد. سيرهاي بسته بندي شده يا مانده بيش از نيمي از خواص خود را از دست مي دهند.

** قبل از آنكه سير را در غذاي خود بريزيد حتما آن را بريده و چند دقيقه اي در هواي آزاد قرار دهيد. بريدن سير باعث مي شود تا برخي از تريكيبات سولفيد آن آزاد شده و با اكسيژن واكنش دهد. اين واكنش در 10  تا 15 دقيقه انجام شده و اين باعث مي شود تا سلامت سير بالاتر رود.

** بسياري هميشه به اين نكته مي انديشند كه استفاده از سير در حالت هاي كوبيده شده، بريده شده و يا بدون تغيير مفيد است. با توجه به نكته گذشته بايد به اين اشاره كرد كه اگر سيرها را رنده و له كنيد بيشتر سلول هاي داخلي آن ها شكسته شده و سلامت سير بالاتر مي رود.

** بوي سير نكته آخري است كه بايد به آن اشاره كنيم. براي از بين بردن بوي اين خوراكي از دهان تان بايد مسواك يزنيد و نخ دندان بكشيد همچنين خوردن شير نيز مي تواند كمك بسيار بزرگي كند. اما براي از بين بردن بوي سير از روي دستان شما مي توانيد از ليمو استفاده كنيد. شستن دست ها و كشيدن ليمو روي آن ها مي تواند بوي سير را از روي دست بردارد.

دوشنبه نوزدهم 1 1392 8:3

 

بقراط فرد بسيار باهوشي بوده؛ زيرا امروزه بعد از سال‌ها تحقيق و پژوهش، همان نتيجه‌اي به دست آمده است كه ساليان پيش او اعلام كرده بود.

راه رفتن مداوم و منظم موجب كاهش ديابت و بيماري‌هاي قلبي مي‌شود. علاوه بر آن، تراكم استخوان را افزايش و فشار خون را كاهش مي‌دهد و يكي از ساده‌ترين و كم هزينه‌ترين راه‌هاي حفظ تناسب اندام است كه به راحتي مي‌توان حتي آن را داخل منزل انجام داد.

 

 

دوشنبه نوزدهم 1 1392 7:50

 

روز جهاني بهداشته

حداقل يه امروزو در حفظ بهداشت و سلامتي مون كوشا باشيم.

تغذيه مناسب و رعايت بهداشت شخصي و عمومي

اميدوارم رعايت اين نكات عادت هميشگي مون بشه.

 

دسته ها : مناسبت ها
يکشنبه هجدهم 1 1392 7:54
تصويري از روز جهاني بهداشت

سازمان بهداشت جهاني كه در شهر ژنو پايتخت سويس قرار دارد از موسسات وابسته به سازمان ملل است.

در كنفرانس سانفرانسيسكو در سال 1946 تصميم به تشكيل يك كنفرانس بين المللي بهداشت گرفته شد كه اساسنامه آن در هفتم آوريل سال 1948، در نيويورك تنظيم و تصويب شد و درژوئن همان سال اولين مجمع عمومي سازمان بهداشت جهاني در ژنو با حضور نمايندگان 61 كشور جهان تشكيل شد.

هدف اين سازمان، فراهم كردن حداكثر امكانات بهداشتي و سلامتي براي كليه انسانهاي روي زمين است، به دنبال اين هدف، سازمان، برنامه هاي زيادي را به مرحله اجرا مي گذارد تا زمينه مساعدت كشورها را براي تقويت بهداشت عمومي خود فراهم كند.

يكي از موانع بزرگ در بهبود وضع بهداشت در دنيا كمبود اشخاص متخصص مي باشد . سازمان بهداشت جهاني براي رفع اين مشكل، دوره هاي مطالعاتي و كارآموزي و تعليم و تكميلي در سرتاسر جهان تشكيل داده است.

بيشترين توجه سازمان مداواي تبهاي مناطق حارّه، سل ، جذام، وبا، طاعون، آبله ، امراض تناسلي، بهداشت مادران و كودكان و تغذيه متمركز مي باشد و از جمله برنامه هاي عمده آن ريشه كني مالاريا و آبله است.

ايران در 23 نوامبر 1946، به عضويت اين سازمان درآمد و همه ساله در اجلاس ساليانه آن و در كميته منطقه اي در گروه مديترانه شرقي شركت داشته است.

 

دسته ها : مناسبت ها
يکشنبه هجدهم 1 1392 7:42

سلام مهربوني

دسته ها :
شنبه هفدهم 1 1392 11:59

 

چه صبح دل انگيزي شده بود امروز

يه صبح كاملا بهاري

امروز دانش آموزان پس از كلي تعطيلي به مدرسه رفتند

بارش بارون مدرسه هارو تميز و معطر كرده بود

خداجون ممنون

بچه ها ،بهار مدرسه ها مبارك

 

 

شنبه هفدهم 1 1392 11:48

 

سپيده كاشاني اتصال علي(ع) و عدالت و ذوالفقار و مهدي(ع) را اين گونه مي سرايد:

ز كعبه عزم سفر كن، به اين ديار بيا!

چو عطر غنچه نهان تا كي؟ آشكار بيا!

حريم دامن نرجس شد از تو رشك بهار

گل يگانة گلزار روزگار، بيا!

تويي، تو نور محمد، تو جلوه يي ز علي

تو سيف منتقمي، عدل پايدار بيا!

ز اشك و خون دل، اين خانه شستشو داديم

بيا به مشهد عشاق بي قرار! بيا!

زمان، گذرگه پژواك نام نامي توست

زمين ز رأي تو گيرد مگر قرار، بيا!

ميان شعلة غم سوخت هجرنامة ما

بيا كه گويمت آن رنج بي شمار، بيا!

زلال چشمه تويي، روح سبزه، رمز بهار

بيا كه با تو شود فصل ها، بهار بيا

براي آنكه نشاني تو اي مبشّر نور

درخت خشك عدالت به برگ و بار، بيا!

براي آمدنت، گرچه زود هم ديرست!

شتاب كن كه برآري ز شب دمار، بيا!

 

دسته ها : انتظار فرج
جمعه شانزدهم 1 1392 14:21

 

گفته بودم كه بيايي غم دل با تو بگويم

چه بگويم كه غم از دل برود چون تو بيايي

 

دسته ها : انتظار فرج
جمعه شانزدهم 1 1392 14:12

 

آقا سلام

سلام آقا

سلام آقاي خوبي

 .

.

 

دسته ها : انتظار فرج
پنج شنبه پانزدهم 1 1392 21:30

 

خوشا آنكس كه مهدي (عج) يار او شد / رفيق مشفق و غمخوار او شد

اگر صدها گره افتد بكارش/ بدست او فرج در كار او شد . . .

يا ابا صالح المهدي

.

دسته ها : انتظار فرج
پنج شنبه پانزدهم 1 1392 15:36

 

روياي سپيد

عمريه در انتظارت جمعه ها رو مي شمرم

روزا و ساعتا و ثانيه ها رو مي شمرم

من كه از بچگي با اسم تو آشنا شدم

من كه با سوز غم عشق تو همنوا شدم

هميشه تو روياهام اسب سپيدي مي ديدم

تو رو با پرتو نوري روي ابري مي ديدم

تو عبور پاك نوري،تو طلوع بي غروبي

تو شفابخش دلايي از غم وغصه بدوري

تو با دست مهربونت غمو از ما مي گيري

تو با خورشيد نگاهت شبو از ما مي گيري

غايب هميشه حاضر،منو از خودم رها كن

بتونم تو رو ببينم،جونو از تنم رها كن

تو كه سلطان وجودي و منم گداي ملكت

نظري به زير پا كن كه منم فداي زلفت

"باران"(الف-ق) مدير وبلاگ

 

جمعه نهم 1 1392 15:33

 

وقتي انسان آرامش را در خود نيابد،جست و جوي آن در جاي ديگر كار بيهوده اي است.

دسته ها : نكته
چهارشنبه جهاردهم 1 1392 12:28

 

اميدوارم با جمع كردن هفت سين نوروزي،

قرآنش نگهدارتان

آينه اش روشنايي زندگيتان

سكه اش بركت عمرتان

سبزيش طراوت و شادابي دلتان

ماهي اش شوق ادامه زندگيتان باشد.

 

دسته ها :
سه شنبه سیزدهم 1 1392 19:10

 

اميدوارم 13 فروردين به همه خوش بگذره

ماهيامونو فراموش نكنيم ديگه بسه تنگ بلوري كوچيك

سبزه هامونو تو طبيعت بكاريم

سبزه گره بزنيم تا هميشه شاداب و خرم باشيم

طبيعتو تميز نگه داريم رفتگراي مهربون چه گناهي دارن كه بايد اين روزو ناراحت باشن؟

وديگه باز اين كه اميدوارم به همه خوش بگذره 

 

دسته ها : عرض بنده
سه شنبه سیزدهم 1 1392 1:10

 

12 فروردين روز جمهوري اسلامي را گرامي مي داريم.

 

دسته ها : مناسبت ها
دوشنبه دوازدهم 1 1392 17:6
X