معرفی وبلاگ
به نام خدا زن با نظاره کردن در آیینه ی گوهر وجودی که خداوند به وی عطا نموده،در می یابدکه از جایگاه اجتماعی بسیار والایی برخوردار است. هیچ پیامبر و معصومی از غیر زن زاده نمی شود.آری "زن با یک دست گهواره و با دست دیگر تاریخ بشریت را حرکت می دهد." زن در حکومت حضرت مهدی(عج)به جایگاه رفیع و واقعی خود دست می یابد.امام باقر(ع)در تفسیر آیه 148 سوره بقره می فرماید:"سوگند به خداوند،313 تن که 50 نفر از آنان زنند،بی هیچ قرار قبلی در مکه گرد می آیند و این است معنای آیه شریف:هرکجا باشید،خداوند شما را حاضر می کند،زیرا او بر هر کاری تواناست.بحار الانوار،ج52،ص223 به امید آن روز - مدیر وبلاگ"باران"
دسته
دوستان
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 350661
تعداد نوشته ها : 430
تعداد نظرات : 46
Rss
طراح قالب
موسسه تبیان

خدايا هرگز كسي را به چيزي كه قسمتش نيست عادت مده كه دل كندن از آن مرگ است.

 

دسته ها : دل نوشته
يکشنبه بیست و ششم 9 1391 21:53

يكي از علما مي گويد:

گفتن صد مرتبه اين ذكر شريف

هوالله الذي لا اله  الا هو

باعث مي شود كه به درجات اهل يقين نزديك گردد.

دسته ها : ديني
يکشنبه بیست و ششم 9 1391 15:4

قرآن مجيد،هدفهاي مقدس بعثت پيامبر اسلام(ص) را با جمله هاي كوتاهي بيان كرده است.يكي از آنها كه شايان توجه بيشتر مي باشد،اين آيه است:

«و يضع عنهم اصرهم و الاغلال التي كانت عليهم »

«پيامبر اسلام تكاليف شاق،و غل و زنجيرهايي را كه بر آنها است بر مي دارد».

اكنون بايد ديد مقصود از غل و زنجيري كه در دوران طلوع فجر اسلام،به دست و پاي عرب دوران جاهليت بود،چيست؟مسلما مقصود،غل و زنجير آهنين نيست،بلكه منظور همان اوهام و خرافاتي است كه فكر و عقل آنها را از رشد و نمو بازداشته بود،و يك چنين گير و بند كه به بال فكر بشر بسته شود،به مراتب از سلسله آهنين،زيان بخش تر و ضرر بارتر است.زيرا زنجيرهاي آهنين پس از گذشتن مدتي،از دست و پا برداشته مي شود و فرد زنداني با فكر سالم و منزه از خرافات گام در زندگي مي گذارد،اما سلسله هائي كه از اوهام و اباطيل،بسان رشته هاي سردرگم،به عقل و شعور و ادراك انسان پيچيده مي شود،چه بسا تا دم مرگ با انسان همراه مي باشد،و او را از هر گونه تلاش،حتي براي باز كردن اين قيد و بند،باز مي دارد.انسان با فكر سالم و در پرتو عقل و خرد مي تواند هر گونه قيد و بند آهنين را در هم شكند،ولي فعاليت و تلاش انسان بدون فكر سالم و دور از هر گونه وهم و خيال،نقشي بر آب و عاري از فائده مي شود.

يكي از بزرگترين افتخارات پيامبر گرامي (ص)اين است كه:با خرافات و اوهام و افسانه و خيال،مبارزه نمود،و عقل و خرد بشر را از غبار و زنگ خرافات شستشو داد.و فرمود:من براي اين آمده ام كه قدرت فكري بشر را تقويت كنم،و با هر گونه خرافات به هر رنگ كه باشد،حتي اگر به پيشرفت هدفم كمك كند سرسختانه مبارزه نمايم.

سياستمداران جهان،كه جز حكومت بر مردم غرض و مقصدي ندارند،پيوسته از هر پيش آمدي به نفع خود استفاده مي كنند.حتي اگر افسانه هاي باستاني و عقائد خرافي ملتي به رياست و حكومت آنها كمك كند،از ترويج آن خودداري نمي نمايند،و اگر آنان،افرادي متفكر و منطقي باشند،در اين صورت به نام احترام به افكار عمومي و عقايد اكثريت،از افسانه ها و اوهام كه با ميزان و مقياس عقل تطبيق نمي كند،طرفداري مي كنند.

ولي پيامبر اسلام(ص)،نه تنها از آن عقائد خرافي كه به ضرر خود و اجتماع تمام مي شد،جلوگيري مي نمود،بلكه حتي اگر يك افسانه محلي،يك فكري بي اساس به پيشرفت هدف او كمك مي كرد،با تمام قوا و نيرو با آن مبارزه نموده و كوشش مي كرد كه مردم بنده حقيقت باشند نه بنده افسانه و خرافات.اينك از باب نمونه داستان زير را مطالعه بفرمائيد:

...يگانه فرزند ذكور حضرت پيامبر(ص)،به نام «ابراهيم »درگذشت.پيامبر(ص) در مرگ وي غمگين و دردمند بود،و بي اختيار اشگ از گوشه چشمان او سرازيرمي شد.روز مرگ او آفتاب گرفت،ملت خرافي و افسانه پسند عرب:گرفتگي خورشيد را نشانه عظمت مصيبت پيامبر(ص) دانسته و گفتند:آفتاب براي مرگ فرزند پيامبر گرفته شده است. پيامبر(ص) اين جمله را شنيد،بالاي منبر رفت و فرمود:آفتاب و ماه،دو نشانه بزرگ از قدرت بي پايان خدا هستند و سر به فرمان او دارند،هرگز براي مرگ و زندگي كسي نمي گيرند.هر موقع ماه و آفتاب گرفت،نماز آيات بخوانيد.در اين لحظه از منبر پائين آمد،و با مردم نماز آيات خواند.

فكر گرفتگي خورشيد،به خاطر مرگ فرزند صاحب رسالت،گر چه عقيده مردم را سبت به وي راسختر مي ساخت،و در نتيجه به پيشرفت آئين او كمك مي كرد،ولي او هرگز راضي نشد كه موقعيت او از طريق افسانه در دل مردم تحكيم گردد.

مبارزه وي با افسانه و خرافه،كه نمونه بارز آن،مبارزه با بت پرستي و الوهيت هر مصنوع ممكن مي باشد،نه تنها شيوه دوران رسالت او بود،بلكه او در تمام ادوار زندگي،حتي در زمان كودكي با اوهام و خرافات مبارزه مي نمود.

روزي كه سن محمد«ص »،از چهار سال تجاوز نمي كرد،و در صحرا زير نظر دايه و مادر رضاعي خود«حليمه »زندگي مي نمود،از مادر خود درخواست كرد كه همراه برادران رضاعي خود به صحرا رود.«حليمه »مي گويد:فرداي آن روز،محمد را شستشو دادم،و به موهايش روغن زدم،به چشمانش سرمه كشيدم،براي اينكه ديوهاي صحرا به او صدمه نرسانند،يك مهره يماني كه در نخ قرار گرفته بود،براي محافظت به گردن او آويختم.محمد«ص »مهره را از گردن درآورد و به مادر خود چنين گفت:مادر جان آرام،خداي من كه پيوسته با من است،نگهدار و حافظ من است.

 

دسته ها : ديني
شنبه بیست و پنجم 9 1391 2:20

بي‌تو اي دل نكند لاله به بار آمده باشد

 

مادراين گوشه ي زندان و بهار آمده باشد

 

چه گلي گر نخروشد به شبش بلبل شيدا

 

چه بهاري كه گلش همدم خار آمده باشد

 

نكند بي‌خبر از ما به در خانه‌ي پيشين

 

به سراغ غزل و زمرمه يار آمده باشد

 

از دل آن زنگ كدورت زده باشد به كناري

 

باز با اين دل آزرده كنار آمده باشد

 

يار كو رفته به قهر از سر ما  هم ز سر مهر

 

شرط ياري كه به پرسيدن يار آمده باشد

 

لاله خواهم شدنش در چمن و باغ كه روزي

 

به تماشاي من آن لاله‌عذار آمده باشد

 

شهريار اين سر و سوداي تو داني به چه ماند

 

روز روشن كه به خواب شب تار آمده باشد

                            

                                                                          شهريار

 



دسته ها : انتظار فرج
جمعه بیست و چهارم 9 1391 15:46
 
 حضرت آيت الله خامنه اي رهبر معظم انقلاب اسلامي در ديدار صدها تن از استادان، نخبگان و انديشمندان شركت كننده در اجلاس جهاني «اساتيد دانشگاههاي جهان اسلام و بيداري اسلامي» ضمن تبيين اهميت عنوان «بيداري اسلامي»، تحليلي جامع درخصوص جايگاه اسلام و شريعت اسلامي و همچنين مردم در كشورهاي انقلاب كرده و آسيب ها و خطرات پيش روي آنها ارائه كردند.
ايشان با اشاره به نقش خواص و انديشمندان جامعه در سعادت و نجات ملتها تأكيد كردند: از اين منظر، اجلاس «اساتيد دانشگاههاي جهان اسلام و بيداري اسلامي» از اهميت ويژه اي برخوردار است.
رهبر انقلاب اسلامي شرط اصلي نقش آفريني اساتيد، نخبگان و فرزانگان براي حركت جامعه به سمت سعادت و نجات را اخلاص، شجاعت، هوشياري، كار و تلاش و نبود طمع دانستند و خاطرنشان كردند: بيداري اسلامي و رسوخ اين بيداري در امت اسلامي، حادثه بزرگي است كه امروز دنيا با آن مواجه و در برخي كشورها نيز منجر به انقلاب و تغيير رژيم هاي فاسد شده است.
حضرت آيت الله خامنه اي بيداري اسلامي را عميق و گسترده خواندند و با اشاره به هراس دشمنان از عبارت «بيداري اسلامي» افزودند: آنها تلاش بسياري مي كنند تا عنوان «بيداري اسلامي» براي حركت عظيم كنوني در منطقه بكار نرود زيرا دشمنان از بروز اسلام حقيقي و واقعي به شدت وحشت دارند.
ايشان تأكيد كردند: آنها از اسلامِ برده دلار، اسلامِ غرق در فساد و اشرافي گري و اسلامي كه در توده مردم امتداد ندارد، نگران نيستند ولي از اسلام عمل و اقدام، اسلام توده مردم، اسلام توكل بر خدا و اسلام حُسن ظن به وعده الهي به لرزه مي افتند.
رهبر انقلاب اسلامي خاطرنشان كردند: ما معتقديم حركت عظيم كنوني يك بيداري حقيقي اسلامي و داراي امتداد است كه به اين آساني ها هم منحرف نخواهد شد.
حضرت آيت الله خامنه اي در تبيين علت «اسلامي» ناميدن اين بيداري افزودند: شعارهاي اسلامي مردم در انقلابهاي منطقه و نقش معتقدان به اسلام در شكل گيري اجتماعات گسترده و ساقط كردن رژيم هاي فاسد، همه مؤيد اين است كه اين حركت، اسلامي است.
ايشان دليل ديگر بر اسلامي بودن اين حركت را، رأي مردم به اسلام گراها در انتخابات اين كشورها دانستند و تأكيد كردند: امروز اگر در بيشتر مناطق دنياي اسلام، يك انتخابات آزاد و خوب برگزار شود و رهبران و سياسيون اسلامي نيز در وسط ميدان باشند، مردم به اسلام گراها رأي خواهند داد.
رهبر انقلاب اسلامي در ادامه ، برخي نكات را درخصوص حركتها و انقلابهاي منطقه متذكر شدند.
 آسيب شناسي اين حركتها و انقلابها بخصوص در مصر، تونس و ليبي اولين نكته اي بود كه حضرت آيت الله خامنه اي به آن اشاره كردند و گفتند: در كنار آسيب شناسي بايد هدفهاي اين انقلابها نيز تبيين شوند زيرا اگر هدفها مشخص نباشند، سردرگمي بوجود خواهد آمد.
ايشان ، «رهايي از شر سلطه جهاني» را يكي از هدفهاي بيداري اسلامي برشمردند و تأكيد كردند: اين موضوع بايد با صراحت اعلام شود زيرا هرگونه تصوري مبني بر اينكه استكبار جهاني به سردمداري امريكا ممكن است با حركتهاي اسلامي كنار بيايد، خطا است.
رهبر انقلاب اسلامي افزودند: هرجا كه اسلام و اسلام گراها باشند، امريكا با همه وجود تلاش خواهد كرد تا آنها را از بين ببرد و البته در ظاهر هم لبخند خواهد زد.
حضرت آيت الله خامنه اي با تأكيد بر اينكه انقلابهاي منطقه بايد حد فاصل خود را با استكبار جهاني مشخص كنند، خاطرنشان كردند: ما نمي گوييم آنان به جنگ استكبار بروند اما اگر حد فاصل خود را نيز مشخص نكنند، فريب خواهند خورد.
ايشان با اشاره به استفاده استكبار جهاني از ابزار پول، سلاح و علم براي تسلط بر جهان افزودند: با وجود اين ابزارها، يكي از مشكلات بزرگ كنوني دنياي غرب، نداشتن فكر و انديشه نو براي ارائه به بشريت است در حاليكه دنياي اسلام، داراي ايده نو و نقشه راه است.
رهبر انقلاب اسلامي،‌اسلام را داراي نقشه راه و انديشه هاي جديد دانستند و خاطرنشان كردند: اين موضوع، نقطه قوت دنياي اسلام است كه با ترسيم شدن هدفها بر پايه اين انديشه ها، ديگر، سلاح، پول و علم غرب، همچون گذشته تأثيرگذاري نخواهند داشت.
حضرت آيت الله خامنه اي يكي ديگر از هدفهاي مهم بيداري اسلامي را، محوريت اسلام و شريعت اسلامي برشمردند و افزودند: تلاش گسترده اي در جريان است تا اينگونه وانمود شود كه شريعت اسلامي با پيشرفت، تحول و تمدن سازگاري ندارد در حاليكه اسلام جوابگوي همه نيازهاي انسانها و براي همه قرنها و همه دورانهاي پيشرفت بشريت است.
ايشان با اظهار تأسف فراوان از برخي جريانهاي متحجر كه با سخنان و اقدامات خود زمينه ساز شكل گيري تصور سازگار نبودن اسلام با پيشرفت مي شوند، خاطرنشان كردند: آنچه كه مهم است، تفكري است كه جوابگويي اسلام به نيازهاي بشريت را قبول داشته باشد.
رهبر انقلاب اسلامي، نظام سازي را يكي ديگر از اهداف بيداري اسلامي دانستند و با اشاره به برخي تجربه هاي تاريخي منطقه شمال آفريقا كه به دليل نبود نظام سازي با شكست مواجه شدند، افزودند: اگر در كشورهاي انقلاب كرده،‌ نظام سازي نشود و مبناي مستحكمي بوجود نيايد، خطر آنها را تهديد خواهد كرد.
حضرت آيت الله خامنه اي يكي از مسائل مهم در انقلابهاي منطقه را حفظ پشتيباني هاي مردم برشمردند و تأكيد كردند: قدرت حقيقي در دست مردم است، و هر جا كه مردم همدل و يكصدا، پشتيبان رهبران و مسئولان خود باشند، امريكا و بزرگتر از امريكا  هيچ غلطي نمي توانند بكنند.
ايشان با تأكيد بر لزوم حفظ مردم در صحنه افزودند: روشنفكران، نويسندگان، شاعران و بويژه علماي دين نقش مهم و برجسته اي دارند و بايد با تشريح اهداف انقلابها، و موانع و دشمنان آنها، مردم را آگاه و با بصيرت نگاه دارند.
رهبر انقلاب اسلامي تربيت علمي جوانان و پيشرفت علمي و فناوري، براي قدرتمند شدن را از جمله مسائل بسيار ضروري براي كشورهاي اسلامي بويژه كشورهاي انقلاب كرده دانستند و خاطرنشان كردند: اين كار، امكان پذير است و تجربه عملي و موفق آن، جمهوري اسلامي ايران است.
حضرت آيت الله خامنه اي افزودند: ايران، قبل از پيروزي انقلاب اسلامي در رده هاي بسيار پايين علمي قرار داشت اما اكنون به بركت اسلام و انقلاب در رتبه هاي علمي بالاي دنيا قرار دارد و آمارهاي مراكز علمي و معتبر بين المللي، اين حركت شتابان علمي را تأييد مي كنند.
ايشان تأكيد كردند: بايد اين تجربه موفق، در كشورهاي اسلامي، ادامه پيدا كند و دنياي اسلام به مرحله اي برسد كه در جايگاه مرجع علمي دنيا قرار گيرد.
رهبر انقلاب اسلامي خاطرنشان كردند: نظام اسلامي در ايران اثبات كرد كه مي توان براساس اسلام و شريعت اسلامي، به شتاب و جايگاه علمي بالا رسيد.
حضرت آيت الله خامنه اي،‌ وحدت را يكي از مسائل اساسي و مورد نياز دنياي اسلام دانستند و افزودند: غرب و امريكا تلاش دارند تا تحت عناوين «شيعه و سني»، «قوميتها» و «مليتها» ميان مسلمانان ايجاد اختلاف كنند، بنابراين همه ،بايد هوشيار باشند، و مسائل را با اين ديد ، مورد بررسي قرار دهند و نسبت به آنها موضعگيري كنند.
ايشان با تاكيد بر اينكه با وجود تلاشها و توطئه هاي جبهه استكبار، دنياي اسلام در حال پيشروي است، خاطر نشان كردند: يكي از نشانه هاي اين پيشروي، جنگ هشت روزه است كه يك طرف آن فلسطيني هاي ساكن  در يك منطقه بسيار كوچك جغرافيايي به نام غزه قرار داشتند و در طرف ديگر، دولت صهيونيستي مدعي قوي ترين ارتش جهان، كه در هنگام آتش بس ، طرفي كه شرط  گذاشت، فلسطيني هاي غزه بودند.
رهبر انقلاب اسلامي افزودند: آيا ده سال پيش چنين اتفاقي، باور كردني بود؟
حضرت آيت الله خامنه اي گفتند: آفرين بر فلسطيني ها، آفرين بر حماس و جهاد اسلامي و گردانهاي مبارز فلسطيني در غزه كه از خود اينگونه شجاعت نشان دادند.
ايشان افزودند: من به سهم خود از همه مبارزان فلسطيني بخاطر اين فداكاري و تلاش و صبر تشكر مي كنم.
رهبر انقلاب اسلامي جنگ هشت روزه غزه را يك درس مهم براي مردم فلسطين و همچنين همه مسلمانان دانستند و تأكيد كردند: جنگ غزه نشان داد كه اگر همه با هم متحد باشند و در سختي ها صبر كنند، وعده الهي مبني بر فرج و آساني، بعد از سختي، محقق خواهد شد.
حضرت آيت الله خامنه اي به موضوع بحرين نيز اشاره كردند و افزودند: متأسفانه در قضيه بحرين، شاهد سكوت دنياي اسلام هستيم كه ناشي از نگاه غلط به اين موضوع است.
ايشان خاطر نشان كردند: نگاه برخي به قضيه بحرين، از دريچه مسائل مذهبي است و بر همين اساس دفاع از ملتي كه بر ضد يك حكومت فاسد قيام كرده، جايز شمرده مي شود مگر آنكه همچون مردم بحرين،‌شيعه باشند!
رهبر انقلاب اسلامي تأكيد كردند: نگاه صحيح، به قضاياي منطقه، نگاه براساس طراحي دشمن و ابزارها و حيله هاي او است.
حضرت ايت الله خامنه اي  با تأكيد بر اينكه موضع ايران در قضيه سوريه، از همين ديدگاه ناشي مي شود، افزودند: جمهوري اسلامي ايران با ريخته شدن يك قطره خون از هر مسلماني، مخالف است، اما مقصران وضعيت كنوني در سوريه، كساني هستند كه آن را به جنگ داخلي و تخريب و برادركشي كشانده اند.
ايشان در پايان خاطرنشان كردند: همه خواسته هاي ملتها بايد از روشهاي متعارف و بدور از خشونت برآورده شوند.

 

 
چهارشنبه بیست و دوم 9 1391 16:24

 

در ايام جواني به همراه پدرم به نجف اشرف مشرف شده بودم. به شدت تشنه علوم و معارف ديني بودم. با تمام وجود خواستار اين بودم كه در نجف بمانم و در حوزه تحصيل كنم ولي پدرم كه مسن بود و جز من پسر ديگري كه بتواند در كارها به او كمك كند نداشت و با ماندنم در نجف موافق نبود. در حرم اميرالمومنين (ع) به حضرت التماس كردم كه ترتيبي دهند كه در نجف بمانم و درس بخوانم و آن قدر سينه ام را به ضريح فشار مي دادم و مي ماليدم كه تمام سينه ام زخم شده بود. 

حالم به گونه اي بود كه احتمال نميدادم به ايران برگردم. به خود مي گفتم كه يا در نجف مي مانم و مشغول تحصيل مي شوم و يا اگر مجبور به بازگشت شوم همين جا جان مي دهم و مي ميرم. با علماء نجف هم كه مشكلم را درميان گذاشتم تا مجوزي براي ماندن در نجف از آنها بگيرم به من گفتند كه وظيفه تو اين است كه رضاي پدرت را تأمين كني و براي كمك به او به ايران بازگردي. در نتيجه متوسل شدنم به علماء كاري از پيش نبرد. تا اين كه با همان حال همراه پدرم به كربلا مشرف شديم. در حرم حضرت اباعبدالله(ع) در بالا سر ضريح همه چيز حل شد و آن التهاب فرو نشست و به طور كامل آرام شدم طوري كه هنگام رفتن به ايران حتي جلو تر از پدرم و بدون هرگونه ناراحتي به راه افتادم و به ايران باز گشتم.

در ايران اولين كساني كه براي ديدن من به عنوان زائر عتبات به منزل ما آمدند دو نفر آقا سيد بودند. آنها را به اتاق راهنمايي كردم و خودم براي آوردن وسايل پذيرايي رفتم. وقتي داشتم به اتاق برمي گشتم جلوي در اتاق پرده ها كنار رفت و حالت مكاشفه اي به من دست داد و درحاليكه سفره در دستم بود حدود بيست دقيقه اي در جاي خود ثابت ماندم.

ديدم بالاي سر ضريح امام حسين(ع) هستم و به من حالي كردند كه آنچه را كه مي خواستي از حالا به بعد بگير. آن دو آقاي سيد هم با يكديگر صحبت مي كردند و مي گفتند او در حال خلسه است. از همان جا شروع شد. آن اتاق تا سي سال عزاخانه اباعبدالله(ع) بود و اشخاصي كه به آنجا مي آمدند بي آن كه لازم باشد كسي ذكر مصيبت بكند همه مي گريستند.در اثر عنايات حضرت اباعبدالله(ع) كار به گونه اي بود كه خيلي از بزرگان مثل مرحوم حاج ملا آقا جان، مرحوم ايت الله شيخ محمد بافقي، مرحوم ايت الله شاه آبادي بدون اين كه من به آن جا بروم و التماس و درخواست كنم، با علاقه خودشان به آنجا مي آمدند.

 

 

دسته ها : عارفانه
سه شنبه بیست و یکم 9 1391 17:7
X